woensdag 8 december 2021

Emerce Health: Anne moet mantelzorgers ontlasten

EMERCE
Emerce Health: Anne moet mantelzorgers ontlasten
"Anne is er niet voor iedereen," benadrukt Annemarie Johannes van Anne4Care bij Emerce Health over de gelijknamige digitale zorgassistent.
Lees verder

Negen miljoen euro voor Pieter Pot
Online supermarkt Pieter Pot heeft negen miljoen euro groeigeld gekregen. Daarmee wil het zijn klantenbestand van 70.000 opschroeven.
Lees verder

HBO programmering verdwijnt bij Ziggo
Eerder dan verdacht stopt Ziggo toch met het aanbieden van exclusieve content van HBO. Het kabelbedrijf wijkt voor series en films uit naar ViacomCBS Global Distribution Group.
Lees verder

Emerce Health: 'Triage kan ook door slimme technologie'
Bij de opticien komen en je ogen controleren op sluimerende ziektes, dat lijkt oogarts Robert Wisse wel wat. "Wij denken dat je het zeker bij elkaar kunt brengen, al moet je goed kijken naar hoe je de kwaliteit kunt borgen in het spanningsveld tussen geneeskunde en commercie," zo zegt Wisse bij Emerce Health. "Die werelden zijn wettelijk nog streng gescheiden".
Lees verder

Emerce Health: 'Zorg technisch een Babbelonië'
Zonder goede afspraken over standaarden blijft de digitalisatie van het zorglandschap een puzzel die moeilijk op te lossen is. Terwijl er in deze tijd juist zoveel behoefte is aan uitwisseling van waardevolle gegevens waar zowel de zorgprofessional als de patiënt bij gebaat zijn. Daarover spreken Hans Mekenkamp (PHIT), Wilco Schuttelaar (Founda) en Michel van Velde (iO) op Emerce Health.
Lees verder

Fabrikant van mediaspelers Roku vestigt zich in Amsterdam
Roku, fabrikant van HDMI-dongels en aanverwante mediaspelers, gaat een eigen kantoor in Amsterdam openen. Het is echter niet duidelijk of de producten van het bedrijf ook op de Nederlandse markt komen. Het kantoor wordt vooral opgezet om de internationale uitrol te ondersteunen.
Lees verder

'Audio is de hottie van de mediawereld'
De podcastmarkt groeit explosief. Vertelde Jeroen Broekema, mede oprichter Springcast, gisteren tijdens Cross Media Café - Audio in demand van Media Perspectives in Beeld & Geluid. Broekema houdt zich bezig met podcasthosting. Flip Kylian Adams, Head of sales Dag en Nacht Media, inmiddels de grootste podcast uitgever van Nederland, denkt dat over enkele jaren al zo'n 100 miljoen aan advertentie-inkomsten kan worden opgehaald. De totale omzet is met sponsoring, abonnementen en donaties nog veel hoger.
Lees verder

Mollie vestigt fintech Centre of Excellence in Maastricht
Betaalverwerker Mollie vestigt een nieuw fintech Centre of Excellence in Maastricht. De locatie wordt een uitbreiding van het hoofdkantoor van Mollie in Amsterdam en zal onderdak bieden aan nieuwe medewerkers die werkzaam zijn op het gebied van ontwikkeling, operations en customer experience.
Lees verder

2021: Financiering EU-tech over 100 miljard
De investeringen in Europese techbedrijven zijn in 2021 door het dak gegaan en overstijgen voor het eerst de 100 miljard dollar.
Lees verder