vrijdag 3 december 2021

Betaalbedrijf Square wordt Block

EMERCE
Betaalbedrijf Square wordt Block
Square, het betaalbedrijf waaraan Twitters Jack Doesey nu al zijn aandacht aan gaat wijden, krijgt een nieuwe naam Block. Daarmee wil het beter aansluiten bij nieuwe ontwikkelingen zoals de blockchain-technologie.
Lees verder

Gemiddeld 166.000 luisteraars streaming radio
Er staan in Nederland op elk moment gemiddeld 165.951 streams aan die zijn ingeschakeld op streaming radio.
Lees verder

CoronaCheck meest gedownloade iPhone app van 2021
De CoronaCheck is de meest gedownloade gratis iPhone app van 2021 in Nederland. Kennelijk in verband daarmee staat de DigiD app op de tweede plaats. Die app is nodig voor de registratie. De populairste iPad apps zijn Microsoft Teams en ZOOM Cloud Meetings, zo blijkt uit gegevens die Apple vandaag bekend maakt.
Lees verder

Mollie start groeifonds voor eigen ecosysteem
Betaalverwerker Mollie opent vandaag een groeifonds ter waarde van 1 miljoen euro om de ontwikkeling van nieuwe integraties en add-on producten voor zijn platform te ondersteunen.
Lees verder

Maaltijdbezorger Grab debuteert op NASDAQ
Grab, het grootste taxi- en bezorgbedrijf van Zuidoost-Aziƫ, gaat vandaag in New York naar de beurs als gevolg van een fusie met een special purpose acquisition company (SPAC).
Lees verder

Tweakers lanceert BestGetest, platform met koopgidsen
Tweakers lanceert BestGetest, een site met koopgidsen voor een brede waaier gadgets en noodzakelijke elektronica. Met de nieuwe titel wil het techuitgave een algemener, breder publiek bedienen.
Lees verder

HEMA wint de DDMA Customer Data Award 2021
De winnaar van de DDMA Customer Data Award 2021 is HEMA geworden. Het Hollandse warenhuis troeft daarmee de andere genomineerde organisaties Corendon en VodafoneZiggo af. De publieksprijs ging eveneens naar HEMA, waarvoor kijkers dit jaar voor het eerst live konden stemmen.
Lees verder

Minder passanten, maar wel meer uitgaven in winkels
Consumenten zijn in aantallen niet volledig teruggekeerd naar de fysieke winkels, zo blijkt uit locatiedata van Google. Ook Black Friday heeft de consument daar niet toe kunnen verleiden. Wel besteden consumenten sinds eind september per week weer evenveel in niet-essentiƫle fysieke winkels als gemiddeld in 2019, zo blijkt uit transactiedata van ABN AMRO.
Lees verder

Amerikaanse waakhond wil overname arm door Nvidia blokkeren
De overname van chipontwerpspecialist Arm voor 40 miljard dollar door chipleverancier Nvidia wordt steeds onwaarschijnlijker. De Amerikaanse Federal Trade Commission heeft donderdag een rechtszaak aangespannen om overname te blokkeren.
Lees verder