woensdag 15 december 2021

Amsterdam krijgt ‘cyberbank’ voor laptops

EMERCE
Amsterdam krijgt 'cyberbank' voor laptops
Op 10 december opende Cybersoek in Amsterdam de eerste Cyberbank van Nederland. De Cyberbank is een soort voedselbank voor laptops en digitale ondersteuning. De gemeente Amsterdam is partner van initiatiefnemer Cybersoek.
Lees verder

'Apple begint controle foto's op kindermisbruik'
Apple gaat toch door met de omstreden functie om iCloud-accounts te controleren op mogelijk kindermisbruik. Versie 15.2 van iOS, gisteren verschenen, heeft deze scanner standaard aan boord.
Lees verder

Nieuwe Reclamecode Online Kansspelen beperkt volume reclame
Nederland kent voortaan een officiële Reclamecode Online Kansspelen. In deze code maken de vergunde aanbieders van kansspelen (verenigd in branchevereniging VNLOK) bovenwettelijke afspraken om naast inhoudelijke beperkingen, de hoeveelheid reclame voor online kansspelen te beteugelen.
Lees verder

CM.com koopt Tilburgse AI-specialist Building Blocks
Techniekbedrijf CM.com is van plan de Tilburgse AI-specialist Building Blocks te kopen en diens expertise uit te smeren over alle CM-onderdelen.
Lees verder

Nieuwe bedrijf Geert-Jan Smits alweer gestopt
Na 11 maanden 'knetterhard werken' is Geert-Jan Smits, oprichter van Flinders, gestopt met zijn bedrijf Pacha Panels. 'Een droom in duigen, maar soms moet je erkennen dat het er niet in zit. Ondernemen is blijkbaar ook op je bek gaan,' schrijft hij op LinkedIn.
Lees verder

OPPO introduceert zijn eerste AR-bril
Tijdens INNO DAY 2021 onthulde OPPO gisteren officieel zijn AR-bril Air Glass. Deze is uitgerust met OPPO's zelfontwikkelde Spark Micro Projector, geavanceerd MicroLED en een op maat gemaakt optische golfgeleider-display met diffractie.
Lees verder

Amazon blaast boodschappendienst nieuw leven in
Amazon wil volgend jaar naar verluidt een nieuwe boodschappendienst lanceren in zowel de VS als het grootste deel van Europa. Het bedrijf heeft het afgelopen jaar testen gedaan met Amazon Fresh Marketplace. Met deze nieuwe dienst kunnen Prime-abonnees in het Verenigd Koninkrijk boodschappen bestellen bij twee grote supermarkten.
Lees verder

Flinke groei aantal vloggers
In het KVK Handelsregister staan eind 2021 bijna 1000 vloggers en influencers ingeschreven. Afgezet tegen de bijna 13 miljoen Nederlandse YouTube- en Instagramgebruikers is dat slechts een fractie, maar het aantal groeit snel.
Lees verder

Dept stelt oud-CEO Havas Group aan
Dept heeft Vishnu Mohan aangesteld om zijn nieuw gelanceerde activiteiten in Azië-Pacific op te tuigen en uit te bouwen.
Lees verder