Doorgaan naar hoofdcontent

ACM: Supermarkten Plus en Coop mogen onder voorwaarden fuseren

EMERCE
ACM: Supermarkten Plus en Coop mogen onder voorwaarden fuseren
De supermarktketens Plus en Coop mogen onder voorwaarden fuseren. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) eist dat er twaalf supermarkten worden verkocht aan een concurrent, zodat er voldoende concurrentie is en consumenten in hun eigen buurt keuzemogelijkheden hebben.
Lees verder

'Levertijden pakketten stijgen met 50 procent door recente lockdown'
De recente lockdown, waarin niet-essentiële winkels de deuren moeten sluiten, leidt deze week tot grote vertragingen in de levertijd van pakketten. Dat wordt voorspeld door de pakketradar, een data-analyse van transport management service Wuunder. Gemiddeld zijn de pakketten die worden vervoerd door de grootste pakketdiensten van Nederland 40 tot 50 procent langer onderweg in deze week.
Lees verder

Microsoft mag van Europese Commissie Nuance overnemen
De Europese Commissie heeft de overname van Nuance door Microsoft dinsdag goedgekeurd. Beide bedrijven werkten al samen op het gebied van spraakherkenning en kunstmatige intelligentie in de gezondheidszorg.
Lees verder

HomePod mini breekt eindelijk door
De HomePod mini heeft Apple geholpen aan een groter marktaandeel in de markt voor slimme luidsprekers. Dat marktaandeel is bijna verdubbeld.
Lees verder

Consumentenbond waarschuwt voor site met niet-officiële reisadviezen
De Consumentenbond heeft melding gedaan bij toezichthouder ACM over Reisadvies.nu. Het lijkt op een officiële overheidswebsite, maar is een initiatief van een groep reisorganisaties met niet-officiële reisadviezen.
Lees verder

Airbnb gaat toeristenbelasting voor vakantieverhuur innen en afdragen aan gemeente Den Haag
irbnb gaat toeristenbelasting voor vakantieverhuur innen en afdragen aan gemeente Den Haag
Lees verder

Nieuwe btw-regels zetten rem op aankopen vanuit China
De bestedingen aan producten op Chinese websites zijn in het derde kwartaal sterk gedaald. De nieuwe btw-regels die per 1 juli gelden op pakketjes van webshops buiten de EU hebben daardoor een remmend effect. Dit blijkt uit onderzoek in opdracht van Thuiswinkel.org en Retail Insiders en in samenwerking met PostNL, Betaalvereniging Nederland en Currence.
Lees verder

Al 42 annuleringen voor CES
Zeker 42 exposanten van de Amerikaanse vakbeurs CES, minder dan 7 procent van de beursvloer, hebben anderhalve week voor aanvang afgezegd. Toch zijn er ook 60 nieuwe exposanten toegevoegd, zo laat de organisatie weten.
Lees verder

Investering voor WordPress-specialist WPCS
Het Wordpress-cloudplatform WPCS uit Amsterdam ontvangt een seedinvestering van Arches Capital.
Lees verder