Doorgaan naar hoofdcontent

’70 procent werknemers heeft thuiswerkplek nog niet op orde’

EMERCE
'70 procent werknemers heeft thuiswerkplek nog niet op orde'
Zo'n 70 procent van de Nederlandse werknemers heeft een werkplek die nog altijd niet goed is toegerust op werken vanuit huis, zo blijkt uit de eerste Monitor Hybride Werken van KPN.
Lees verder

Uber wil af van belang Didi Global
Uber Technologies wil niet-strategische investeringen in andere bedrijven, waaronder Didi Global, afstoten. Dat vertelde topman Dara Khosrowshahi deze week tijdens een interview.
Lees verder

KB stelt webcollectie XS4ALL-homepages beschikbaar
De Koninklijke Bibliotheek heeft het collectieproject rondom de thuispagina's van de vroegere internetprovider XS4ALL gecompleteerd. Gedurende de afgelopen twee jaar wist het webarchiveringsteam van de nationale bibliotheek 3244 XS4ALL-homepages uit de periode 1994-2001 voor de eeuwigheid te bewaren.
Lees verder

Infographic: Nederlanders kopen Smart Home producten om hun energierekening omlaag te krijgen
Voor 39 procent van de huishoudens is energiebesparing, na gemak, de belangrijkste reden om Smart Home producten aan te schaffen, zo blijkt uit cijfers van de jaarlijkse GfK Smart Home Monitor 2021.
Lees verder

De Nederlandse online gokmarkt is open: waar liggen de kansen?
Sinds oktober kunnen kansspelen als poker en roulette voor het eerst legaal online worden gespeeld in Nederland. Tien onlinecasino's kregen een licentie. Een flinke meevaller voor de prille Nederlandse gokmarkt: tientallen buitenlandse goksites zonder licentie besloten op zwart te gaan onder dreiging van zware boetes en levenslange uitsluiting. Desondanks blijft de nieuwe markt uitdagend. "We moeten technische ontwikkelingen telkens voor zijn."
Lees verder

Retailers: Kabinet moet waken voor blinde paniek
In plaats van de samenleving volledig op slot zetten moet het kabinet kiezen voor intelligentere maatregelen in haar corona-aanpak. Dan kan de maatschappij blijven doordraaien, vindt brancheorganisatie INretail.
Lees verder

Meevaller voor retailers: Afhalen winkels mag
Er is toch nog een lichtpuntje voor de winkels die vanaf morgen dicht moeten: consumenten kunnen hun bestellingen bij de winkel ophalen. Dat geldt ook voor de horeca.
Lees verder

'Elektronicawinkels lopen door lockdown de beste omzetweken van het jaar mis'
De lockdown die het demissionaire kabinet zaterdag afkondigde raakt de elektronicawinkels hard. Voorzitter Doekle Terpstra van Techniek Nederland wil de schade voor de elektronica-retail zoveel mogelijk beperken.
Lees verder

Webwinkels waarschuwen voor vertragingen door lockdown
Webwinkels waarschuwen dat als gevolg van de lockdown de drukte nog groter wordt met mogelijk vertragingen tot gevolg. Zowel consumenten als webwinkels moeten rekening houden met pakketjes die niet op tijd bezorgd worden, schrijft Thuiswinkel.org.
Lees verder