Doorgaan naar hoofdcontent

2021: de hype rond de metaverse

EMERCE
2021: de hype rond de metaverse
Het was het techwoord en tegelijkertijd de hype van het jaar: de metaverse. Hartje zomer maakte Facebook bekend dat het platform in de toekomst een metaverse moest worden, een collectief gedeelde virtuele ruimte, zoals Neal Stephenson die voor zich zag in zijn sciencefictionroman Snow Crash uit 1992. Tegen The Verge vertelde topman Mark Zuckerberg dat mensen niet in kleine lichtgevende rechthoeken moeten leven, waarmee hij smartphones bedoelde. 'Dat is niet echt hoe mensen zijn gemaakt om te communiceren'.
Lees verder

Montapacking neemt twee kleine concurrenten over
Montapacking neemt twee fulfilmentbedrijven in Nieuwveen over, namelijk WSSN en TWI. De bedrijfsculturen van beide bedrijven sluiten goed aan bij die van Montapacking; klantgericht en no nonsens.
Lees verder

Online campagne 'Check nu je date! waarschuwt voor oplichters
Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid is vandaag de online campagne 'Check nu je date!' gestart, samen met Match Group, de Online Dating Association, de Fraudehelpdesk, Slachtofferhulp Nederland en gemeente Amsterdam.
Lees verder

Chinese appwinkels een stuk leger door regelgeving
In drie jaar is het aantal apps in Chinese appwinkels met bijna 40 procent gedaald. Dat komt door strengere regelgeving op het gebied van privacy.
Lees verder

Pand van Picnic in Roosendaal verwoest door grote brand
Een pand van online supermarkt Picnic in Roosendaal is dinsdagochtend verloren gegaan bij een brand. Het gebouw op industrieterrein Borchwerf I is volgens BN/DeStem ingestort.
Lees verder

2021: het jaar van de altcoins
Ook in 2021 steeg en daalde de Bitcoin als een jojo die maar niet tot rust wilde komen, maar 2021 werd toch vooral het jaar van de altcoins. De totale cryptomarkt is afgelopen jaar mede dankzij de alternatieve coins gegroeid naar een waarde van iets meer dan 2000 miljard dollar, tegen 775 miljard dollar begin dit jaar.
Lees verder

Nieuw jaarrecord voor Tikkie
In totaal is er dit jaar voor ruim 4,2 miljard euro aan Tikkies verrekend. Het record van vorig jaar, 3,4 miljard euro, is daarmee ruim gesneuveld. Het totale bedrag dat in de afgelopen 5,5 jaar via Tikkie is betaald, komt daarmee op ruim 11 miljard.
Lees verder

Subsidie voor vergroten cyberweerbaarheid
Het Digital Trust Center van het Ministerie van EZ en Klimaat gaat subsidie verstrekken aan zes projecten die de cyberweerbaarheid moeten vergroten. Per project is er maximaal 200.000 euro beschikbaar.
Lees verder

2021: Het jaar waarin podcast puber werd
De podcast is in twee jaar tijd ontwikkeld van opkomend naar gevestigd 'nieuw medium'. Toch liggen nog niet alle puzzelstukjes op zijn plaats voor de volgende groeispurt.
Lees verder