dinsdag 2 november 2021

VVD-Kamerlid Erkens verwacht een teleurstellende uitkomst

VVD-Kamerlid Erkens verwacht een teleurstellende uitkomst
Het is allesbehalve zeker dat op de klimaattop in Glasgow de komende dagen een groot akkoord bereikt wordt. Het wordt erg lastig, zei voorzitter Alok Sharma van de klimaattop gisteren bij de officiƫle opening. VVD-Kamerlid Silvio Erkens, woordvoerder energie en klimaat: 'Mijn verwachting is dat er...
Lees verder

Pensioenfondsen richten oog meer op duurzaam beleggen
Nederlandse pensioenfondsen hebben steeds meer oog voor duurzaam beleggen, maar het kan nog een stuk beter. Dat blijkt uit onderzoek van de Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling.
Lees verder

'Gemeente Amsterdam sterk in crisisaanpak'
Net als alle Nederlandse gemeenten werd ook de stad Amsterdam financieel hard geraakt door de coronacrisis. Volgens Jan de Ridder, directeur van de Rekenkamer Metropool Amsterdam, heeft de gemeente zich er sterk doorheen geslagen.
Lees verder

Red Team stopt ermee
Het Red Team stopt ermee. De groep wetenschappers die het kabinet ongevraagd van advies voorzag over de aanpak van de coronacrisis, heft zichzelf op.
Lees verder

'Structureel meer geld voor Defensie nodig'
Defensie moet elk jaar vier miljard euro erbij krijgen. Dat zegt de huidige demissionair minister van Defensie Henk Kamp vandaag in De Telegraaf. Zijn voorganger Ank Bijleveld deed eerder dit jaar precies dezelfde oproep.
Lees verder

'Grijp dit moment aan om ons mentale welzijn te verbeteren'
Elke bedrijfshulpverlener weet hoe je moet reanimeren en een noodverband aan te leggen. Maar niemand heeft geleerd hoe om te gaan met collega's die dreigen op te branden. Dat kan en moet anders, zegt oprichter van de denktank Mentale Vooruitgang Kees Kraaijeveld. Volgens hem moeten de formerende...
Lees verder

Nieuwe coronamaatregelen 'niet meer vrijblijvend en vrijwillig'
Op de valreep lekte dan toch nog de nieuwe coronamaatregelen die morgen worden aangekondigd: meer thuiswerken, meer mondkapjes, en meer controle op QR-codes.
Lees verder

Rutte in Glasgow: 'actie, actie, actie ondernemen'
Premier Mark Rutte heeft net zijn speech afgeleverd op de klimaattop in Glasgow. Hij benadrukte daar nog eens dat de tijd voor actie en uitvoering van alle klimaatplannen nu echt aangebroken is.
Lees verder

Burgemeesters gaan coronabewijs strenger handhaven
Het coronatoegangsbewijs wordt uitgebreid naar meer sectoren en de mondkapjesplicht keert terug. Dat zal, volgens ingewijden, dinsdagavond aangekondigd worden door het demissionaire kabinet op de coronapersconferentie.
Lees verder

Liveblog | 'Er is teveel vertrouwd op vaccinatie'
Na twee maanden van versoepelingen komen er weer strengere coronaregels, nu de besmettingen flink opgelopen zijn. Lees in dit liveblog het laatste nieuws rondom het coronavirus en alle maatregelen.
Lees verder

Nog maar 1 op de 3 Nederlanders voelt zich verantwoordelijk voor eigen pensioen
Het verantwoordelijkheidsgevoel dat mensen hebben als het gaat om hun eigen pensioen is in de afgelopen tien jaar flink gedaald. Zo gaf in 2011 een ruime meerderheid van de beroepsbevolking aan vooral zelf verantwoordelijk te zijn voor voldoende pensioen, wat nu is gedaald naar een op de drie....
Lees verder

Studentenvakbond tegen invoering QR-code: 'Onderwijs is een fundamenteel recht'
Naast de invoering van het coronabewijs bij zwembaden, sportscholen en doorstroomlocaties zou het kabinet ook overwegen om de coronapas in te voeren voor het hoger onderwijs en het mbo. 'Ik was er onaangenaam door verrast', zegt Ama Boahene, voorzitter van de Landelijke Studentenvakbond (LSVb).
Lees verder