woensdag 10 november 2021

Verwachte e-commercepiek: 82 procent meer kerstpakjes

EMERCE
Verwachte e-commercepiek: 82 procent meer kerstpakjes
Online retailers houden rekening met een toename van het pakketvolume tot maar liefst 82 procent. De drukste dag wordt verwacht op Cyber Monday, aldus verzendplatform Sendcloud.
Lees verder

'Massale fraude met webwinkels in aanloop naar feestdagen'
Cybercriminelen creëren op grote schaal nepsites die onderdeel lijken van bekende webwinkels, supermarkten en bezorgdiensten. Dat blijkt uit internationaal onderzoek van Mimecast.
Lees verder

About You verdubbelt verlies
De Europees werkende online kledingwinkel About You ziet het verlies verdubbelen tot 35 miljoen euro. Dat komt door investeringen in uitbreiding naar zuid-Europa.
Lees verder

Ook energiebedrijf Enstroga ter ziele
De Autoriteit Consument & Markt (ACM) trekt de leveringsvergunning van energiebedrijf Enstroga in. Vanaf 12 november 2021 mag Enstroga geen gas en elektriciteit meer leveren aan haar klanten.
Lees verder

Ook impact btw-maatregelen Aziatische webwinkels op resultaten Bpost
In navolging van PostNL is ook voor Bpost het derde kwartaal lager uitgevallen dan vorig jaar. Ook Bpost noemt de impact van de btw-maatregelen voor pakketjes uit Azië als oorzaak.
Lees verder

Microsoft past Windows 11 aan voor het onderwijs
Microsoft heeft een nieuwe versie van Windows 11 en een nieuwe Surface Laptop aangekondigd. Windows 11 SE en Surface Laptop SE zijn beide gericht op studenten en scholieren.
Lees verder

Coinbase verliest ruim 1 miljoen actieve gebruikers
De omzet en de resultaten van cryptoplatform Coinbase zijn in het derde kwartaal flink gestegen, maar beleggers zijn niet tevreden.
Lees verder

Maaltijdbezorging is booming gebleven
Maaltijdbezorging is na het grote succes in 2020 ook in 2021 booming gebleven met een omzetstijging van 19,2 procent. Tegelijkertijd keert het kanaal catering (omzet nog 70,9 procent ten opzichte van 2019) voorlopig niet terug op niveau. Dat concludeert het FoodService Instituut Nederland (FSIN), het grootste kennisinstituut in de sector.
Lees verder

Webwinkel LEDdirect failliet
Lichtbedrijf LEDdirect uit Nijmegen is failliet verklaard. Het leverde LED producten grotendeels via zijn webwinkel. Ook het aan het bedrijf gelieerde Ledz24 is failliet.
Lees verder