Doorgaan naar hoofdcontent

'Vertrouwen ondernemers in kabinet historisch laag'

'Vertrouwen ondernemers in kabinet historisch laag'
Het vertrouwen van onder nemers in het kabinet is historisch laag. Dit zegt voorzitter Hans Biesheuvel van ondernemersvereniging ONL. Voor ondernemers is het belangrijk dat het kabinet komt met duidelijke richtlijnen. Ondernemers zouden niet zelf moeten kiezen tussen bijvoorbeeld 2G of 3G, zegt...
Lees verder

Economie Duitsland ziet 'lichte groei'
De Duitse economie groeit dit kwartaal wel, maar de toename zal 'slechts licht' zijn, verwacht het Duitse ministerie van Financiƫn. Dat valt te lezen in een maandelijks rapport dat het departement publiceerde.
Lees verder

'Apple werkt snel aan zelfrijdende elektrische auto'
Technologieconcern Apple versnelt de werkzaamheden aan een volledig zelfrijdende elektrische auto. Volgens persbureau Bloomberg zou Apple in 2025 een eigen auto op de markt willen brengen, zonder stuur en pedalen.
Lees verder

Goed derde kwartaal voor winkeliers
De verkoop door Nederlandse winkeliers is in het derde kwartaal gestegen. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) ging het om een toename van ruim 3 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. De omzet van kledingwinkels nam het sterkst toe.
Lees verder

Ryanair verlaat Londense beurs vanwege brexit
Budgetluchtvaartmaatschappij Ryanair geeft zijn Londense beursnotering op. Het Ierse bedrijf doet dat vanwege de brexit. Als gevolg daarvan moest het de handel in zijn aandeel door Britse beleggers al scherp in de gaten houden. Ryanair houdt wel zijn notering op de beurs in Dublin.
Lees verder

Japan komt met steunpakket van 431 miljard euro
Japan strooit een steunpakket ter waarde van 56 biljoen yen (omgerekend 431 miljard euro) uit over de eigen economie om het land uit de crisis te krijgen. Volgens de Japanse premier Fumio Kishida is het nieuwe pakket, het derde al sinds het begin van de pandemie, voldoende om het Japanse volk 'een...
Lees verder

Oostenrijk: vaccinatieplicht en tien dagen lockdown
Oostenrijk voert per 1 februari een algemene vaccinatieplicht in, een primeur in de Europese Unie. Daarnaast gaat heel Oostenrijk vanaf maandag in lockdown om de sterke toename van het aantal coronabesmettingen te keren. Alleen supermarkten, drogisten en apotheken mogen openblijven, horeca en...
Lees verder

OMT komt vandaag met advies coronabeleid
Het OMT komt vandaag samen om te praten over de snel stijgende coronabesmettingen en het invoeren van 2G: is het nodig of niet? Ondertussen vergadert het kabinet over een vuurwerkverbod.
Lees verder

Duitsland voert trapsgewijs coronabeleid in
Duitsland gaat als gevolg van de recordhoge besmettingscijfers over op strengere maatregelen en voert een trapsgewijs coronabeleid in. De Duitsers kijken niet langer naar het aantal besmettingen, maar laten de zwaarte van de maatregelen afhangen van het aantal ziekenhuisopnames in een regio.
Lees verder

Pas in 2027 nieuwe terreinwagens voor Defensie
De Luchtmobiele Brigade moet jaren langer wachten op nieuwe voertuigen. Defensie heeft een contract met Mercedes-Benz voor de aanschaf van 515 voertuigen ontbonden. Volgens het ministerie kan de fabrikant de afspraken niet nakomen. Het project had al flinke vertraging opgelopen.
Lees verder

Duitsland: vanaf zondag is Nederland hoogrisicogebied
Duitsland wijst Nederland vanwege de vele coronabesmettingen in het land vanaf zondag weer aan als een hoogrisicogebied. Reizigers vanuit Nederland moeten zich voor vertrek naar Duitsland via internet registreren bij de Duitse autoriteiten en bij aankomst in quarantaine als ze geen vaccinatie- of...
Lees verder

Kabinet besluit tot vuurwerkverbod tijdens jaarwisseling
Er komt toch een landelijk vuurwerkverbod tijdens de jaarwisseling. Dat heeft het demissionaire kabinet vrijdag besloten, melden ingewijden. Een dag eerder lekte nog uit dat het kabinet ertoe zou neigen dit jaar tijdens oud en nieuw geen verbod af te kondigen.
Lees verder