Doorgaan naar hoofdcontent

Updates van de Servicevoorwaarden van YouTube

 

Op 5 januari 2022 updaten we onze Servicevoorwaarden (Voorwaarden), zodat je beter begrijpt wat je van YouTube kunt verwachten als je de service gebruikt. Deze wijzigingen hebben geen invloed op de manier waarop je YouTube gebruikt. Je kunt hier een overzicht van de wijzigingen en de geüpdatete Voorwaarden bekijken.

 

De update in het kort:

  • Het wordt duidelijker wat je kunt verwachten: We bieden meer transparantie over hoe we onze service ontwikkelen, verbeteren en updaten. Zo geven we meer informatie over de redenen waarom we wijzigingen aanbrengen en updates doorvoeren, en de kennisgeving die we je vooraf sturen.
  • Algemene update voor betere leesbaarheid: Hoewel onze Voorwaarden een juridisch document blijven, hebben we ons best gedaan om ze zo te formuleren dat ze makkelijker te begrijpen zijn. Zo hebben we sommige onderwerpen opnieuw geordend (zoals Opschorten van accounts en Beëindiging van account) en hebben we andere gedeelten herschreven (zoals Wijzigingen in deze Overeenkomst).
  • Informatie over het proces bij waarschuwingen vanwege schending van de Communityrichtlijnen toegevoegd: Je gebruik van YouTube valt altijd onder de Communityrichtlijnen en het bijbehorende waarschuwingsproces, maar we nemen de informatie over waarschuwingen vanwege schending van de Communityrichtlijnen nu expliciet op in de Voorwaarden om meer transparantie te bieden. Er verandert niets aan hoe waarschuwingen vanwege schending van de Communityrichtlijnen werken en wanneer een kanaal of content een waarschuwing kan krijgen.
  • Wettelijke garantie in de Europese Economische Ruimte (EER): We vatten de wettelijke garanties samen waarop je recht hebt op grond van de EER-consumentenwetgeving als je YouTube gebruikt.
  • Herroepingsrechten in de Europese Economische Ruimte (EER): We geven informatie over je wettelijke recht om binnen 14 dagen nadat je hebt ingestemd met de voorwaarden er alsnog van af te zien als je een consument bent die in de Europese Economische Ruimte (EER) woont. We voegen ook een kopie bij van de modelinstructies voor herroeping van de EU als je van dat recht gebruik wilt maken.
 

Lees de updates van de Voorwaarden door. Door na deze datum YouTube te blijven gebruiken, ga je akkoord met de nieuwe Voorwaarden. Let op: als je je kind toestaat om YouTube Kids te gebruiken of via Family Link beheert hoe je kind YouTube gebruikt, is het een goed idee om je kind over de wijzigingen te vertellen.

 

Bedankt dat je lid bent van onze wereldwijde community.

 

 
 

Helpcentrum E-mailopties

 

We sturen je deze e-mail om je te informeren over belangrijke wijzigingen in de Servicevoorwaarden van YouTube.

 
 
© 2021 Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Ireland