Doorgaan naar hoofdcontent

Uitzendbureaus sjoemelen op grote schaal met valse identiteitsdocumenten

Inspectie SZW
Uitzendbureaus sjoemelen op grote schaal met valse identiteitsdocumenten
Zeven Haagse uitzendbureaus sjoemelen waarschijnlijk met valse identiteitsdocumenten. Zij laten niet-Europeanen werken op Europese identiteitsdocumenten die vermoedelijk vals dan wel vervalst zijn. Het gaat hierbij voornamelijk om valse of vervalste Griekse identiteitskaarten. De Inspectie SZW vermoedt dat het hier om honderden arbeidsmigranten kan gaan die vaak de Georgische nationaliteit hebben.
Lees verder

Jaarplan 2022 Nederlandse Arbeidsinspectie
Grensoverschrijdende samenwerking, anders organiseren met een sterkere regionale inzet en het effect van het inspectiewerk nog inzichtelijker maken, zijn drie belangrijke ontwikkelingen die in het jaar 2022 hun weerslag zullen krijgen. Dit staat te lezen in het Jaarprogramma 2022 van de Nederlandse Arbeidsinspectie.
Lees verder

Twee verdachten aangehouden verdenking NOW-fraude
Een 40-jarige man en een 27-jarige vrouw zijn op dinsdag 23 november 2021 in Venlo aangehouden door de Recherche Inspectie SZW op verdenking van valsheid in geschrifte, misbruik van subsidiegelden en witwassen. Daarnaast worden twee andere personen verdacht van dezelfde feiten, maar zij zijn niet aangehouden. Het onderzoek staat onder gezag van het Functioneel Parket.
Lees verder

Woningen doorzocht in Amsterdam en Zaandam
De Recherche Inspectie SZW heeft op 29 november twee woningen in Amsterdam en één woning in Zaandam doorzocht. Ook werd een kluis in Zaandam bekeken. Er is onder meer beslag gelegd op de drie woningen, een aantal bankrekeningen, een voertuig, ca. 100.000 euro aan contant geld in verschillende valuta, sieraden en (buitenlandse) bankpassen.
Lees verder