maandag 8 november 2021

PostNL merkt gevolgen btw-regels voor Chinese pakketjes

EMERCE
PostNL merkt gevolgen btw-regels voor Chinese pakketjes
PostNL merkt de gevolgen van de aanpassing van de btw-regels voor kleine goederen van buiten de EU en andere wet- en regelgeving in China. Er worden minder pakketjes bij Chinese webwinkels besteld. Dat had het derde kwartaal een sterkere tijdelijke negatieve impact op de internationale volumes dan voorzien, meldt PostNL vanochtend bij de presentatie van de kwartaalcijfers.
Lees verder

Internetbureaus Zicht en Fabrique fuseren
Full service internetbureau Zicht online en strategisch ontwerpbureau Fabrique bundelen de krachten en gaan samen verder onder de naam Fabrique.
Lees verder

AP Hogeschool opent grootste VR-lab in Antwerpen
Hogeschool Antwerpen opent vandaag feestelijk het Immersive Lab, het grootste, volwaardige VR Lab in de provincie Antwerpen. Voortaan kunnen bedrijven en andere belanghebbenden gebruik maken van het lab.
Lees verder

Flitsbezorger Gorillas wordt Nederlands bedrijf
Gorillas Technologies GmbH wordt omgezet in een Nederlandse BV. Dat meldt het Duitse vakblad LebensmittelZeitung.
Lees verder

'McAfee voor 10 miljard dollar verkocht'
Het bekende beveiligingsbedrijf McAfee, genoemd naar zijn roemruchte oprichter John McAfee, wordt volgens de Wall Street Journal overgenomen door private equity-bedrijf Advent voor 10 miljard dollar. De verkoop wordt naar verwachting maandag bekend gemaakt.
Lees verder

Zooplus verdwijnt van de beurs
Dertien jaar na zijn beursgang verdwijnen de aandelen van online dierenwinkel Zooplus uit de publieke handel.
Lees verder

Picnic verlengt e-commerce-cao en verhoogt lonen met 10 procent
Picnic en vakbond De Unie hebben overeenstemming bereikt over een collectieve arbeidsovereenkomst (cao) voor de ruim 7000 werknemers van het e-commercebedrijf. Medewerkers van Picnic krijgen er de komende drie jaar tien procent loon bij.
Lees verder

Picnic opent tweede verzendcentrum in Essen
Picnic opent in de Duitse stad Essen een tweede distributiecentrum om aan de gestegen vraag te voldoen. Vanuit de nieuwe locatie kunnen 85.000 huishoudens worden bediend.
Lees verder

Subsidie voor project 3D-printkompas
Op vrijdag 5 november ontving het project 3D-printkompas een Europese subsidie van maar liefst ruim € 2,4 miljoen. Gedeputeerde Friso Douwstra overhandigde namens de provincie Fryslan, de provincie Groningen en het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) een cheque aan projectleider Johan Pragt van Innovatiecluster Drachten / Astron. Dit subsidiebedrag komt uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO).
Lees verder