maandag 1 november 2021

Oorsprong en bewijs van motorvoertuigen bij uitvoer

Douane Nederland
Oorsprong en bewijs van motorvoertuigen bij uitvoer
Wilt u als exporteur van een motorvoertuig een preferentieel oorsprongsbewijs aanvragen of afgeven, bijvoorbeeld het 'Certificaat inzake goederenverkeer EUR.1' of een factuurverklaring? Dan moet u onderliggend, administratief bewijs hebben voor alle aspecten die in dat geval voor de preferentiƫle oorsprong relevant zijn. Voor dit bewijs geldt een bewaarplicht.
Lees verder

Douane en NVWA over wildlifecrime op Fraude Film Festival
De Douane en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) verzorgen tijdens het Fraude Film Festival op 4 en 5 november 2021 een programmaonderdeel over wildlifecrime. Het Fraude Film Festival is een jaarlijks terugkerend festival met films, documentaires, workshops en interviews over fraude en fraudebestrijding. Het festival vindt plaats in Tuschinski Amsterdam.
Lees verder

Wijziging gebruik codes 'Aard van de transactie' vanaf 1 januari 2022
Vanaf 1 januari 2022 is een 2-cijferige code in de douaneaangifte verplicht. Daarom wijzigt het gebruik van de codes in tabel A22, onderdeel Aangiftebehandeling van het Codeboek Douane. Deze codes gebruikt u bij het gegevenselement 'Aard van de transactie' (vak 24 van de douaneaangifte). De vernieuwde tabel en invoeringsdatum staan in de nieuwe Europese uitvoeringsverordening voor bedrijfsstatistieken (Verordening (EU) 2020/1197).
Lees verder