Doorgaan naar hoofdcontent

Ook kleine webwinkels overspoeld met Black Friday

EMERCE
Ook kleine webwinkels overspoeld met Black Friday
De deuren werden niet enkel bij de grote webwinkels platgelopen tijdens Black Friday. Ook de tienduizenden kleinere shops moesten alle zeilen bijzetten.
Lees verder

Bescheiden groei online omzet in oktober
De online omzet was in oktober 3,4 procent hoger dan in oktober 2020. Webwinkels hebben 2,1 procent meer omgezet. De online omzet van winkels waarvan de verkoop via het internet een nevenactiviteit is (multi-channelers), groeide volgens het CBS met 5,1 procent.
Lees verder

Europese monopolieklacht tegen combinatie Windows-OneDrive
Softwarebedrijf Nextcloud heeft een monopolieklacht in Europa ingediend tegen Microsoft. Het verzet zich tegen de steeds diepere integratie van OneDrive in Microsoft-producten. Dat zou jonge, opkomende partijen in de concurrentie belemmeren.
Lees verder

Half miljoen voor freelancersplatform Fring
Zelf omschrijft Fring zijn diensten als een soort Airbnb voor de freelancersmarkt. Het bedrijf, dat zich richt op het ecosysteem rond digitale bureaus, krijgt een kapitaalinjectie voor groeiversnelling.
Lees verder

Voedsel- en Warenautoriteit start onderzoek naar online verkoop schadelijke stof DNP
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) waarschuwt opnieuw voor de aanwezigheid van de schadelijke stof DNP op de Nederlandse markt.
Lees verder

Kassaspecialist Bolt koopt Zweedse Tipser
Bolt, een Amerikaanse leverancier van virtuele kassasystemen, heeft het Zweedse Tipser overgenomen.
Lees verder

Albert Heijn ziet af van DC Lutkemeerpolder
Het beoogde distributiecentrum in de Lutkemeerpolder ten westen van Amsterdam-Osdorp gaat niet door, laat een woordvoerder van de Zaanse keten weten aan Het Parool. Er is veel verzet tegen het DC.
Lees verder

Onderzoekers kijken met eyetracking hoe mensen hoogbouw beleven
Onderzoekers van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) maken voor het eerst meetbaar hoe mensen hun woonomgeving, ook onbewust, beleven. Zij gebruiken onder meer eyetracking en kunstmatige intelligentie om meer zicht te krijgen op dit proces.
Lees verder

Sebastian Monteban stapt in schoenenmerk ETQ
Ondernemer Sebastian Monteban neemt een belang in sneakermaker ETQ uit Amsterdam. Met de transactie is een miljoenenbedrag gemoeid.
Lees verder