zaterdag 6 november 2021

Omtzigt waarschuwt voor onderzoek coronacrisis

Omtzigt waarschuwt voor onderzoek coronacrisis
De parlementaire enquête naar het coronabeleid zou niet door de Tweede Kamer, maar door de Eerste Kamer uitgevoerd moeten worden. Daar pleit onafhankelijk Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt voor. 'De Tweede Kamer is niet altijd goed in zelfreflectie', stelt Omtzigt.
Lees verder

Provincies: geef belangrijke projecten voorrang op overvol stroomnet
Essentiële projecten zoals nieuwe woonwijken, scholen en ziekenhuizen moeten voortaan voorrang krijgen bij het aansluiten op het stroomnet. Daarvoor pleiten alle twaalf provincies tegenover BNR. Nu sluiten netbeheerders projecten aan in volgorde van aanvraag. Maar die aanpak is onhoudbaar omdat...
Lees verder

Nederlanders steeds vaker en langer ziek
Het aantal ziekmeldingen in Nederland is de afgelopen twee maanden flink toegenomen, blijkt uit onderzoek van Interpolis. Ook de gemiddelde duur van ons ziekteverzuim werd langer.
Lees verder

Geen plannen voor nieuwe coronasteun
Het kabinet is voorlopig niet van plan om weer financiële steun aan ondernemers te geven die geraakt worden door nieuwe coronamaatregelen. Dat zei demissionair minister voor Economische Zaken Stef Blok in de Tweede Kamer. Volgens hem is steun met de te verwachten maatregelen niet nodig.
Lees verder

'Politiek moet kiezen welke zorg we niet doen'
Artsen op de spoedeisende hulp vrezen dat ziekenhuizen de toestroom aan coronapatiënten niet meer aan kunnen. Er is nu vooral aandacht voor het tekort aan bedden op de IC, maar volgens de Nederlandse Vereniging van Spoedeisende Hulp Artsen (NVSHA) is het probleem veel groter dan dat.
Lees verder

Wijnproductie gedaald tot één van de laagste niveaus ooit
Er is dit jaar heel weinig wijn geproduceerd. De verwachting is zelfs dat de productie zal dalen tot een van de laagste niveaus ooit, meldt de Internationale Organisatie voor Wijnbouw en Wijnbereiding. De grote boosdoener is volgens de organisatie de slechte weersomstandigheden als gevolg van...
Lees verder

Nederland niet in kopgroep die wil stoppen met fossiele investeringen
Nederland sluit zich niet aan bij de groep van twintig landen die tijdens de klimaattop in Glasgow hebben besloten te stoppen met investeren in wereldwijde fossiele energieprojecten. Staatssecretaris Dilan Yesilgöz (Klimaat) wijst naar de demissionaire status van het kabinet. 'Wil je het echt gaan...
Lees verder

Voedselsector kampt met grote problemen
De voedselsector kamp met grote problemen. Hogere energieprijzen, gestegen grondstofkosten en een flink personeelstekort hebben geleid tot een 'perfect storm'. Die conclusie trekt ABN Amro in hun nieuwste Stand van de Foodsector.
Lees verder

'Je kan je afvragen of ABBA het voor het geld doet'
Vandaag komt ABBA voor het eerst in veertig jaar tijd met een nieuw album. Voyage is vanaf vandaag te verkrijgen, en wordt ook de titel van de serie hologramconcerten die ze volgend jaar gaan geven. Maar doen de bandleden het eigenlijk uit passie voor de muziek, of toch vooral voor het geld?
Lees verder

Grapperhaus: kritiek privacywaakhond verwerkt in nieuw NCTV-wetsvoorstel
De harde kritiek van privacywaakhond Autoriteit Persoonsgegevens (AP) op een wetswijziging die de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) meer bevoegdheden zou geven, is volgens demissionair minister Grapperhaus verwerkt in het nieuwe wetsvoorstel. De AP publiceerde vrijdag...
Lees verder

Pfizer: coronapil beschermt voor 89 procent tegen ziekenhuisopname en overlijden
Pfizer heeft een pil ontwikkeld die het coronavirus bij besmette mensen dusdanig zou remmen, dat de kans op ziekenhuisopname en overlijden tot bijna negentig procent kleiner wordt.
Lees verder

'Overheid smoort groei elektrische auto'
Het demissionaire kabinet bouwt het fiscale voordeel voor volledig elektrische auto's te snel af. 'De overheid smoort de marktgroei', waarschuwt onafhankelijk onderzoeksbureau FIER Automotive.
Lees verder