dinsdag 2 november 2021

Mediahuis Limburg verhuist naar Maastricht

EMERCE
Mediahuis Limburg verhuist naar Maastricht
Mediahuis Limburg, uitgever van De Limburger, keert met zijn hoofdkantoor van Sittard terug naar Maastricht. De verhuizing naar een deel van het Rabobank-kantoor in de wijk Céramique zal naar verwachting medio 2022 plaatsvinden. Mediahuis Limburg wil volgend jaar bovendien een kleiner kantoor openen in Venlo.
Lees verder

Nieuwe stap in VR-gaming op basis van 5G en edge cloud
Vodafone en partners hebben vijf spelers, geleid door internetfenomenen Milan Knol en Puxque, op grote afstand tegen elkaar laten spelen in de VR-game Nanoclash. Dat is een schietspel waarbij de reactietijd en interactie met het team en de tegenstander cruciaal zijn.
Lees verder

Marktplaats lanceert feestdagencampagne: Speelgoed is nog lang niet uitgespeeld
'Veel speelgoed is nog lang niet uitgespeeld'. Die boodschap staat centraal in de nieuwe feestdagencampagne van Marktplaats die vandaag van start gaat.
Lees verder

GyroCatcher geeft e-waste een nieuw leven
Onderzoekers van IDLab, een imec onderzoeksgroep aan UAntwerpen, willen het bewustzijn rond elektronisch afval (e-waste) aanscherpen. Zij hebben de GyroCatcher ontwikkeld, een apparaat dat voorwerpen herkent en vertelt tot welke nieuwe producten ze verwerkt kunnen worden.
Lees verder

Jumbo rolt bezorgcapaciteit in Overijssel en Flevoland verder uit
Jumbo Supermarkten opende maandag alweer haar 14e thuisbezorghub. Vanuit deze nieuwe distributielocatie aan de Bohemenstraat 35 in Zwolle, zullen online bestelde boodschappen via jumbo.com en de Jumbo app rechtstreeks bezorgd worden bij klanten in Overijssel, Flevoland en omstreken.
Lees verder

Doek valt voor QR betaaldienst Payconiq in Nederland
Betaalapp Payconiq stopt ermee in Nederland. Nog geen vier jaar na de introductie trekt Payconiq de stekker uit de betaaldienst, die nog wel in Vlaanderen wordt aangeboden.
Lees verder

E Ink ontvangt eerste certificatie voor 'net echt papier'
Het Taiwanese bedrijf E Ink is het eerste bedrijf dat een certificaat krijgt voor e-paper dat alle karakteristieken heeft van 'gewoon papier'. Dit is een opmaat tot massale inzet van digitale schermen met internet, maar zonder een stekker.
Lees verder

Apples privacyregels ontnemen techgiganten 10 miljard reclame-omzet
Snap, Facebook, Twitter en YouTube liegen een beetje als ze zeggen geen last te hebben van strengere privacyregels. Een techbedrijf in de reclamesector rekent voor dat zij gezamenlijk twaalf procent van hun reclame-omzet zagen verdampen. Miljarden dollars.
Lees verder

Nieuwste Fire TV ook naar Nederland
Amazon lanceert nieuwe Fire TV-apparaten in Nederland, waaronder zijn krachtigste streamingstick tot nu toe, de internationale versie van de Fire TV Stick 4K Max en daarnaast ook een full HD-apparaat voor streaming media, de internationale versie van de Fire TV Stick.
Lees verder