Doorgaan naar hoofdcontent

Kamerstukken ministerie van EZ: Antwoorden op Kamervragen over de inzet van de Europese Commissie

Antwoorden op Kamervragen over de inzet van de Europese Commissie
Minister Blok (EZK) geeft antwoord op de vragen over de inzet van de Europese Commissie op het verduurzamen van de industrie door middel van groene waterstof. De vragen zijn gesteld door het Kamerlid Erkens (VVD).
Lees verder

Kamerbrief met stand van zaken uitvoering motie zwarte wiek
Staatssecretaris Yeşilgöz-Zegerius (EZK) informeert de Eerste Kamer over de stand van zaken uitvoering motie zwarte wiek.
Lees verder

Antwoorden op Kamervragen over stoppen met financieren fossiele brandstofprojecten in het buitenland
Minister De Bruijn (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) geeft antwoord op vragen over het bericht 'Kabinet maakt reuzendraai: stopt toch met financieren fossiele brandstofprojecten in het buitenland'. De Tweede Kamerleden Erkens, Klink (beiden VVD), Amhaouch en Bontenbal (beiden CDA) hebben deze vragen gesteld.
Lees verder

Kamerbrief verlenging Regeling subsidie vaste lasten financiering COVID-19
Minister Blok (EZK) informeert de Tweede Kamer over de aanpassing van de vervaldatum van de Regeling subsidie vaste lasten financiering COVID-19 naar 1 juli 2022.
Lees verder

Uitstelbrief antwoorden Kamervragen over omvallen energieleverancier Enstroga
Staatssecretaris Yeşilgöz-Zegerius (EZK - Klimaat en Energie) meldt dat de antwoorden op vragen over het bericht 'Ook energieleverancier Enstroga valt om door hoge gasprijs' later komen dan gebruikelijk.
Lees verder

Antwoorden op Kamervragen over de herstructurering van de NAM
Minister Blok (EZK) geeft antwoord op kamervragen over de herstructurering van de NAM. Het Tweede Kamerlid Nijboer (PvdA) heeft deze vragen gesteld.
Lees verder

Antwoorden op Kamervragen over het bericht 'NAM wil alle olie- en gasproductie in Nederland verkopen'
Minister Blok (EZK) geeft antwoord op kamervragen over het bericht 'NAM wil alle olie- en gasproductie in Nederland verkopen'. Het Tweede Kamerlid Bromet (GroenLinks) heeft deze vragen gesteld.
Lees verder

Kamerbrief reactie op motie kosten verhalen op NAM
Minister Blok (EZK) reageert op de motie-Nijboer. Deze motie verzoekt het kabinet om de NAM voor alle schades, versterking en organisatorische kosten op te laten draaien en niet te schromen het tot een rechtszaak te laten komen, en om een heffing op de oliebedrijven te onderzoeken, zodat ook de kosten die zij niet willen vergoeden, op hen verhaald kunnen worden.
Lees verder

Kamerbrief evaluatie samenwerking IMG en NCG
Minister Blok (EZK) en minister Ollongren (BZK) informeren de Tweede Kamer over de evaluatie van de samenwerking tussen het Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG) en de Nationaal Coördinator Groningen (NCG). Ook geven beide ministers een toelichting op de uitwerking van het amendement in het wetsvoorstel Versterken over de manier waarop het IMG en de NCG de uitvoering van de versterking en de afhandeling van schade op elkaar afstemmen.
Lees verder