maandag 1 november 2021

Kamerstukken ministerie van EZ: Kamerbrief over evaluatie mkb-toets

Kamerbrief over evaluatie mkb-toets
Minister Blok (EZK) informeert de Tweede Kamer over de evaluatie van de mkb-toets (2 jaar na de uitrol) en biedt het evaluatierapport aan.
Lees verder

Kamerbrief over ondersteuning mkb klimaat- en energietransitie
Staatssecretaris Yeşilgöz-Zegerius (EZK – Klimaat en Energie) informeert de Tweede Kamer over de vervolgstappen om het midden- en kleinbedrijf (mkb) te ondersteunen om de klimaatopgave te realiseren. De Eerste Kamer heeft eenzelfde brief gekregen.
Lees verder

Antwoorden op Kamervragen over investering ArcelorMittal en Belgische overheden in groen staal
Minister Blok (EZK) geeft antwoord op vragen over de berichten 'ArcelorMittal ondertekent intentieverklaring met de Belgische en Vlaamse regering ter ondersteuning van een investering van 1,1 miljard euro in decarbonisatietechnologieën in de toonaangevende vestiging in Gent' en '1 miljard voor groenere staalproductie ArcelorMittal in Gent'. De Tweede Kamerleden Bontenbal (CDA) en Leijten (SP) hebben deze vragen gesteld.
Lees verder

Antwoord op Kamervraag over kosten verlengen toeslagen elektriciteit en telecom in Caribisch Nederland
Minister Blok (EZK) meldt hoeveel het incidenteel zou kosten om de toeslagen voor elektra en vast internet in Caribisch Nederland te verlengen. Deze toeslagen gelden nu tot en met 31 december 2021. Het Tweede Kamerlid Ceder (CU) had om deze informatie gevraagd.
Lees verder

Kamerbrief over Aanvullende Tegemoetkoming Evenementen (ATE)
Minister Blok (EZK) informeert de Tweede Kamer over Aanvullende Tegemoetkoming Evenementen (ATE). Dit in overeenstemming met de aangenomen motie die oproept binnen een maand duidelijkheid te geven over de contouren van de beoogde regeling.
Lees verder

Kamerbrief over Overzicht Toezeggingen Eerste Kamer
Minister Blok (EZK) informeert de Eerste Kamer mede namens de staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat – Klimaat en Energie over een Overzicht Toezeggingen Eerste Kamer.
Lees verder

Kamerbrief mogelijkheden loskoppelen warmtetarieven van aardgasprijzen
Staatssecretaris Yeşilgöz-Zegerius (EZK - Klimaat en Energie) informeert de Tweede Kamer over de koppeling van de warmtetarieven aan de aardgasprijzen in de Warmtewet.
Lees verder

Aanbiedingsbrief antwoorden op Kamervragen over gevolgen uitspraak voorzieningenrechter over wijziging Nationaal Frequentieplan 2014
Minister Blok (EZK) stuurt de Tweede Kamer de antwoorden op vragen over de brief van 2 september 2021 over de gevolgen van de uitspraak van de rechtbank Rotterdam in de zaak tussen Inmarsat en de Staat over het besluit tot wijziging van het Nationaal Frequentieplan 2014 in verband met de (her)bestemming van de zogenoemde 3,5 GHz-band voor mobiele communicatie.
Lees verder

Kamerbrief over sluiten Toegangspoort en proces tweede ronde Nationaal Groeifonds
Ministers Blok EZK) en Hoekstra (Financiën) informeren de Tweede Kamer over het proces van de tweede investeringsronde van het Nationaal Groeifonds (NGF) en het sluiten van de Toegangspoort van het Nationaal Groeifonds. Zij sturen een overzicht van de ingediende voorstellen mee.
Lees verder