dinsdag 9 november 2021

Kamerstukken ministerie van EZ: Verslag Extra Energieraad van 26 oktober 2021

Verslag Extra Energieraad van 26 oktober 2021
Lees verder

Aanbiedingsbrief bij verslag Buitengewone Formele Energieraad 26 oktober 2021
Staatssecretaris Yeşilgöz-Zegerius (Economische Zaken en Klimaat – Klimaat en Energie) biedt de Tweede Kamer het verslag Buitengewone Formele Energieraad van 26 oktober 2021 aan. Daarbij biedt zij ook een gezamenlijke verklaring over de gestegen energieprijzen van de Europese Commissie aan. Eenzelfde brief is naar de Eerste Kamer verzonden.
Lees verder

Energy Prices in the EU
Energy Prices in the EU. Joint Statement from AT DE DK EE FI IE LU LV NL.
Lees verder

Kamerbrief uitvoering motie meten uitstoot biomassa
Staatssecretaris Yeşilgöz-Zegerius (EZK - Klimaat en Energie) deelt de uitwerking van de motie-Van Raan-Leijten met de Tweede Kamer. Deze motie roept de regering op om de uitstoot door de bijstook van biomassa voortaan te meten en de Tweede Kamer daarover te informeren.
Lees verder

Uitstelbrief op Kamervragen over de bevindingen van SodM over zoutwinning
Minister Blok (EZK) laat de Tweede Kamer weten dat hij de antwoorden op vragen over de bevindingen van SodM over de zoutwinning niet binnen de gestelde termijn kan beantwoorden. Hij streeft ernaar de vragen zo spoedig mogelijk te beantwoorden.
Lees verder

Uitstelbrief antwoorden op Kamervragen over bericht 'Sprong in het duister met waterstofmiljarden'
Staatssecretaris Yeşilgöz-Zegerius (EZK – Klimaat en Energie) meldt dat de antwoordne op vragen over het Nieuwsuur-item 'Sprong in het duister met waterstofmiljarden' later komen dat gebruikelijk. Het Tweede Kamerlid Leijten (SP) heeft de vragen gesteld.
Lees verder

Uitstelbrief antwoorden op Kamervragen over foute investeringen die klimaatramp verergeren
Staatssecretaris Yeşilgöz-Zegerius (EZK – Klimaat en Energie) meldt dat de antwoorden op vragen over 'foute investeringen die de klimaatramp verergeren' later komen dan gebruikelijk. Het Tweede Kamerlid Leijten (SP) heeft de vragen gesteld.
Lees verder

Uitstelbrief antwoorden op Kamervragen over bericht 'Energiebedrijf loost klanten vanwege een hoge gasprijs?'
Staatssecretaris Yeşilgöz-Zegerius (EZK – Klimaat en Energie) meldt dat de antwoorden op vragen over het bericht 'Energiebedrijf loost klanten vanwege een hoge gasprijs?' later komen dan gebruikelijk. De Tweede Kamerleden Gijs van Dijk, Thijssen (beiden PvdA) en Van der Lee (GroenLinks) hebben de vragen gesteld.
Lees verder

Kamerbrief verslag Raad voor Concurrentievermogen 28-29 september 2021
Minister Blok (EZK) doet de Tweede Kamer verslag van de Raad voor Concurrentievermogen op 28 en 29 september 2021.
Lees verder