Doorgaan naar hoofdcontent

Haarlems schoonmaakbedrijf maakt er een bende van

Inspectie SZW
Haarlems schoonmaakbedrijf maakt er een bende van
Een schoonmaakbedrijf uit Haarlem dat afwassers uitleent aan horecabedrijven overtreedt verschillende wetten. Een controle bij acht horecagelegenheden in Haarlem en Zandvoort levert een triest beeld op. Tien afwassers werden aangetroffen waarbij slechts twee afwassers in de loonadministratie waren opgenomen, maar vermoedelijk niet voor het juiste aantal werkuren. Volgens de Inspectie SZW maakte het schoonmaakbedrijf er een bende van. De horecabedrijven hebben overigens ook een...
Lees verder

Inspecties blootstelling dieselmotoremissie betonmortelindustrie
De Inspectie SZW is sinds mei 2021 bezig met inspecties gericht op blootstelling aan dieselmotoremissie (DME) en gaat zich nu richten op de sector betonmortelindustrie. Bij de betonmortelindustrie is vervanging van dieselmotor vaak de beste optie.
Lees verder

Illegale arbeid bouwplaats Den Haag
De Inspectie SZW heeft tijdens een controle op een bouwplaats in Den Haag zeven Oekraïense bouwvakkers aangetroffen die niet in Nederland mogen werken. Hun werkgever heeft geen tewerkstellingsvergunning voor hen terwijl dit wel verplicht is.
Lees verder

Illegale arbeid op bouwplaatsen Rotterdam
De Inspectie SZW en de Rotterdamse Alliantie Hand in Hand hebben tijdens een controle op verschillende bouwplaatsen in Rotterdam bouwvakkers aangetroffen die niet in Nederland mogen werken. Hun werkgever heeft geen tewerkstellingsvergunning voor hen terwijl dit wel verplicht is.
Lees verder