woensdag 10 november 2021

Groei onlineverkoop Ahold vertraagt

EMERCE
Groei onlineverkoop Ahold vertraagt
De groei van de onlineverkoop bij Ahold Delhaize inclusief verkooppartners vertraagt. Die groei is met 29 procent nog maar de helft van wat het vorig jaar was. Dat heeft ongetwijfeld te maken met de heropening van winkels na de lockdown, waardoor consumenten weer meer in winkels zijn gaan kopen.
Lees verder

Breda krijgt een nieuwe hotspot voor startups: B'WISE Incubator
In het centrum van Breda opent binnenkort een nieuwe broedplaats voor startups: B'Wise Incubator. Hier kunnen ambitieuze ondernemers werken aan de groei van hun onderneming.
Lees verder

Commissariaat voor de Media ziet kantelpunt in digitalisering mediagebruik
Jongeren tot 34 jaar kijken steeds minder lineair televisie. Van de totale tijd die ze achter het televisiescherm doorbrengen, wordt nog maar 50 tot 60 procent aan lineaire televisie besteed. Ook de luistertijd en het bereik van radiozenders daalt in de groep van 50 jaar en jonger, terwijl het over alle Nederlanders behoorlijk stabiel is of zelfs groeit. Dat blijkt uit de Mediamonitor 2021 van het Commisariaat van de Media.
Lees verder

Leen Bakker eerste woonwinkel met live video shopping event
Leen Bakker verzorgt vanavond om 20.00 uur samen met social media bureau Somention een eerst live shopping event, de 'Live met Leen' show.
Lees verder

Apple moet vanaf december verwijzingen naar alternatieve betaalsystemen toestaan
Apple moet al op 9 december beginnen met het toestaan van verwijzingen naar alternatieve betaalsystemen in de App Store. Dat heeft de rechter bepaald in de zaak tussen Apple en Epic Games.
Lees verder

De metaversumhype piekt te vroeg
Sinds Mark Zuckerberg het metaversum aankondigde als de toekomst van Facebook en het internet, een combinatie van de fysieke en de virtuele wereld, is het onderwerp niet meer uit de publiciteit geweest. Het ene bedrijf na het andere kondigt plannen aan. Maar het lijkt er sterk op dat de hype te vroeg piekt.
Lees verder

BCC en Blokker bundelen zowel online als offline de krachten
BCC opent donderdag haar allereerste shop-in-shop bij Blokker aan de Gedempte Gracht 36 in Zaandam. Beide winkelformules behoren tot de Mirage Retail Group (MRG).
Lees verder

Google verliest concurrentiezaak EU
Google komt niet onder de miljardenboete uit die de Europese Commissie het techbedrijf een aantal jaren terug heeft opgelegd. Dat heeft het Gerecht van de Europese Unie in Luxemburg in hoger beroep besloten.
Lees verder

Laagste omzetgroei voor Tencent in jaren
Tencent merkt de impact van beperkingen die aan Chinese gamebedrijven worden opgelegd. De omzetgroei over het derde kwartaal is de laagste sinds de beursgang in 2004.
Lees verder