Doorgaan naar hoofdcontent

Facebook gebruiker krijgt meer controle over nieuwsoverzicht

EMERCE
Facebook gebruiker krijgt meer controle over nieuwsoverzicht
Facebook wil gebruikers meer controle geven over wat ze op het platform zien. Het netwerk voegt drie submenu's toe aan het nieuwsoverzicht voor de tijdlijn: vrienden en familie, groepen en pagina's en openbare figuren.
Lees verder

Infographic: De cijfers achter Black Friday
Eind november begint het winkelseizoen voor de feestdagen officieel in een hogere versnelling. Vooral in de VS waar in het weekend rond Black Friday altijd nieuwe verkooprecords worden gebroken. In deze infographic de belangrijkste cijfers van Black Friday wereldwijd.
Lees verder

70 jaar televisie: het nieuwe tv-kijken
De televisie in Nederland vierde afgelopen oktober haar zeventigjarig bestaan. Op 2 oktober 1951 werd de eerste officiƫle Nederlandse televisie-uitzending vanuit Bussum gerealiseerd. Online ontwikkelingen hebben de tv inmiddels drastisch veranderd. Kabelbedrijven voelen de druk van de streamingplatforms. En steeds meer omroepen laten het idee van lineair kijken langzamerhand los. Een terug- en vooruitblik.
Lees verder

Adverteerder liep niet warm voor Singles Day
Singles Day heeft de Nederlandse adverteerder dit jaar niet echt kunnen bekoren. Rondom het van oorsprong Chinese fenomeen, op 11 november, werd slechts door een gering aantal merken specifiek geadverteerd in de Nederlandse media. De totale bruto mediabesteding was ruim 1,7 miljoen euro, blijkt uit data van monitoring bedrijf Adfact.
Lees verder

Bol.com verdubbelt capaciteit magazijnen
Bol.com komende jaren de capaciteit van zijn magazijnen opschroeven tot 500.000 vierkante meter. Het handelsplatform voorziet een explosie in het aantal aangesloten verkopers.
Lees verder

Vindingrijke malware Emotet lijkt teruggekeerd
Na een onderbreking van bijna een jaar is de vindingrijke malware Emotet teruggekeerd naar het dreigingslandschap. Volgens beveiliger Zscaler is de nieuwe variant verspreid via het TrickBot-botnet en e-mail campagnes.
Lees verder

Europese privacytoezichthouders willen verbod op het online volgen van mensen
Online adverteren gebaseerd op het volgen van mensen met bijvoorbeeld tracking cookies zou verboden moeten worden. En het opstellen van profielen van kinderen ook. Dat schrijven de Europese privacytoezichthouders, verenigd in de European Data Protection Board (EDPB), in een verklaring aan de Europese Commissie.
Lees verder

Nieuwe directeur voor Microsoft Nederland
Microsoft stelt Anke den Ouden (57) aan als nieuwe algemeen Directeur Microsoft Nederland. Den Ouden is sinds 1997 werkzaam bij Microsoft in diverse leiderschapsposities en start per 22 november.
Lees verder

UPS gaat rijden met autonome trucks van Waymo
Alphabet-dochter Waymo en UPS breiden hun bijna twee jaar oude samenwerking uit. UPS gaat rijden met een vloot autonome klasse 8-trucks.
Lees verder