donderdag 4 november 2021

Consortium wil laatste 20.000 huishoudens aansluiten op breedband

EMERCE
Consortium wil laatste 20.000 huishoudens aansluiten op breedband
Iedereen in Nederland moet toegang hebben tot snel internet, vindt een consortium waaraan de telecomproviders en brancheverenigingen NLconnect en NLdigital zich hebben verbonden.
Lees verder

Rechtbank: dwangsommen voor misleidende doorschakeldiensten terecht
De rechtbank Rotterdam vindt dat toezichthouder ACM terecht is overgegaan tot invordering van verbeurde dwangsommen door twee aanbieders van doorschakeldiensten.
Lees verder

Emerce Financials: Beter klantcontact met Voice AI
Kunstmatige intelligentie hielp de klantenservice van hypotheekverstrekker Florius om hun werk toch te kunnen doen tijdens de lockdown. Daarnaast helpt voice AI hen om beter, sneller klantgesprekken te voeren.
Lees verder

'Veel misleidende claims bij supplementen en drankjes online'
De Consumentenbond heeft tientallen verkopers aangesproken die online verboden claims over de werking van hun producten publiceren. De aanbieders misleiden met loze beloftes over extra weerstand of bescherming tegen ziektes.
Lees verder

Nigeria heeft zijn eigen digitale valuta
Nigerianen kunnen zich deze week voor het eerst aanmelden voor betalingen met de eNaira, de eerste officiƫle digitale valuta van de centrale bank van Afrika. Het digitale geld is ontwikkeld om grensoverschrijdende e-commerce te stimuleren.
Lees verder

Omzet Vimeo voor het eerst naar 100 miljoen dollar
Videodienst Vimeo heeft een eerste kwartaal gedraaid met 100 miljoen dollar omzet, grotendeels dankzij 6000 zakelijke klanten. Wel wel het verlies groter, namelijk 11,5 miljoen.
Lees verder

Qualcomm ziet vraag naar chips voor smartphones en auto's aantrekken
Chipfabrikant Qualcomm voorspelde woensdag een beter dan verwachte winst en omzet voor het lopende kwartaal door de stijgende vraag naar chips voor telefoons, auto's en andere met het internet verbonden apparaten.
Lees verder

Omzet boekingen Booking stijgt 77 procent
Booking Holdings, het Amerikaanse moederbedrijf van Booking.com, ziet de markt flink aantrekken nu de Verenigde Staten de grenzen opent voor gevaccineerde buitenlanders.
Lees verder

Leegloop breedbandklanten Ziggo blijft zorgelijk
Ziggo verliest weer meer breedbandklanten dan vorig kwartaal, zo blijkt uit gisteren gepubliceerde cijfers van aandeelhouder Liberty Global. In het derde kwartaal haakten 14.000 gebruikers af, tegen 13.500 in het tweede kwartaal.
Lees verder