Doorgaan naar hoofdcontent

Atradius overvallen door 'Glasgow-draai' kabinet

Atradius overvallen door 'Glasgow-draai' kabinet
Kredietverzekeraar Atradius DSB is overvallen door de Glasgow-draai van het kabinet. Het kabinet besloot deze week toch te stoppen met steun aan olie- en gasprojecten in het buitenland. Een week eerder wilde het demissionaire kabinet hier nog niet aan denken.
Lees verder

'Horeca dicht om 19.00 uur, maatregelen gaan drie weken duren'
Het kabinet zou de sluitingstijd voor horeca en winkels willen vervroegen naar 19.00 uur. De nieuwe maatregelen, die vanavond op een persconferentie bekend worden gemaakt door minister De Jonge en demissionair premier Rutte, zullen waarschijnlijk drie weken gelden.
Lees verder

Ondernemend Nederland: 2G enige weg voorwaarts
Het heeft er alle schijn van dat de sluitingstijd van horeca en niet-essentiële winkels vervroegd gaat worden naar 19.00 uur. 'Een harde klap voor veel ondernemers', zegt Hans Biesheuvel, voorzitter van Ondernemend Nederland.
Lees verder

Deel van gepensioneerden maakt volgend jaar kans op hoger pensioen
Sommige gepensioneerden maken volgend jaar kans op een hoger pensioen. Een aantal pensioenfondsen gaat de pensioenen volgend jaar namelijk toch laten meegroeien. Een voorstel van de PvdA kan rekenen op een meerderheid in de Tweede Kamer en ook het kabinet wil eraan meewerken.
Lees verder

2G in steeds meer delen van Duitsland van kracht
Niet alleen in Nederland, ook in Duitsland worden de coronarecords gebroken. Donderdag kwam het aantal nieuwe positieve testen er voor het eerst boven de 50.000, een kwart meer dan een week geleden. Kanselier-kandidaat Olaf Scholz (SPD) zegt dat er meer maatregelen nodig zijn om de winter door te...
Lees verder

KHN: alle begrip voor horecazaken die na 19.00 uur openblijven
Horeca-branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) steunt zaken die besluiten zich niet aan de aanstaande coronamaatregelen te houden. Naar alle waarschijnlijk wordt de sluitingstijd voor horeca vervroegd naar 19.00. 'KHN begrijpt heel goed dat veel horecaondernemers de keuze zullen maken...
Lees verder

Liveblog | Opnieuw ruim 16.000 besmettingen
Na twee maanden van versoepelingen komen er weer strengere coronaregels, nu de besmettingen flink opgelopen zijn. We houden je hier op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen.
Lees verder

'Veel automerken komen nu tienduizenden auto's tekort in productie'
Mazda heeft alleen al in Europa te maken met een productietekort van veertigduizend auto's over 2021. Dat is in lijn met andere fabrikanten in de automotive-industrie, zegt de Europese topman van Mazda op BNR.
Lees verder

MKB-voorman Vonhof boos op kabinet: 'Compensatie ondernemers nog niet uitgewerkt'
De extra coronamaatregelen van het kabinet komen hard aan bij ondernemers. Waarschijnlijk moeten de horeca en niet-essentiële zaken eerder dicht. MKB-Nederland eist volledige steun als het kabinet vanavond besluit tot een lockdown. 'Ondernemers zitten met de handen in het haar', zegt voorzitter...
Lees verder

VEB: ABN Amro niet relevant meer voor beleggers
ABN Amro en andere Nederlandse banken zijn niet relevant meer voor beleggers. Dat zegt Errol Keyner, van de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) in beursprogramma AEX Factor. Hij maakt zich grote zorgen over het verdienmodel.
Lees verder

Liveblog | 'Kabinet wil 2G over drie weken'
Na twee maanden van versoepelingen komen er weer strengere coronaregels, nu de besmettingen flink opgelopen zijn. We houden je hier op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen.
Lees verder

Nieuwe coronamaatregelen: Horeca en winkels eerder dicht, keuze 2G of 3G voor ondernemers
De horeca, supermarkten en andere essentiële winkels moeten vanaf morgen om 20:00 uur dicht. Niet-essentiële winkels moeten al om 18:00 uur dicht. Dat hebben demissionair premier Rutte en demissionair minister De Jonge bekendgemaakt op de coronapersconferentie. Verder keert ook de anderhalve meter...
Lees verder