vrijdag 26 november 2021

‘Actieplannen nodig tegen ondermijning en cybercriminaliteit’

EMERCE
'Actieplannen nodig tegen ondermijning en cybercriminaliteit'
Er moeten meerjarige actieplannen komen voor de aanpak van ondermijning en cybercriminaliteit. Dat zeggen MKB-Nederland en VNO-NCW met het oog op de behandeling van de begroting van Justitie en Veiligheid in de Tweede Kamer. Ook moet er een schuldeisersregeling komen gericht op corona.
Lees verder

FNV-protest bij Jeff Bezos miljoenenboot
FNV Handel en FNV Young & United demonstreren vrijdag 26 november tegen de manier waarop Amazon met zijn werknemers omgaat. Zij doen dit vanaf twee bootjes bij de scheepswerf in Alblasserdam waar het gigantische zeiljacht wordt gebouwd van Amazonoprichter Jeff Bezos.
Lees verder

ABN AMRO: Sinterklaas breekt weer e-commercerecord
Consumenten lijken dit jaar meer sinterklaascadeaus dan ooit online te bestellen. Gedurende de eerste drie weken van november gaf men via internet acht procent meer uit dan in 2020.
Lees verder

YouTube Music verkleint gat met Spotify
De app van Spotify stond in het derde kwartaal van 2021 op 43 procent van alle Nederlandse smartphones geïnstalleerd. Dat blijkt uit het Dutch Apps Market-rapport van Telecompaper over het derde kwartaal van 2021.
Lees verder

Studenten TU Eindhoven onthullen slimme mouw waarmee je elke vreemde taal kunt voelen
Studententeam HART aan de TU Eindhoven heeft een slimme mouw ontwikkeld die tekst – in welke taal dan ook – kan omzetten in trillingen. Via deze trillingen is het mogelijk om elke vreemde taal te begrijpen.
Lees verder

Reclameboodschappen in e-mailbox vallen onder Europese privacyregels
Reclameboodschappen die direct in de e-mailinbox worden weergegeven, vallen onder de E-Privacyrichtlijn, zo heeft het Hof van Justitie geoordeeld. Een opt-in is noodzakelijk.
Lees verder

Zonder te delen op Instagram of Facebook ben je niet 'echt' op een festival geweest
Sociale media veranderen hoe mensen herinneringen opslaan en later herbeleven. Events kunnen daar meer rekening houden. Dat stelt mediaonderzoeker Esther Hammelburg in haar proefschrift, waarop zij op vrijdag 3 december promoveert aan de Universiteit van Amsterdam. 'Live heeft een nieuwe betekenis gekregen; dit biedt kansen voor de evenementenbranche en culturele sector.'
Lees verder

Online omzetgroei rond Black Friday groeit dit jaar minder hard
De Amerikaanse online omzet rond Thanksgiving en Cyber Monday zal dit jaar met een bescheiden 5,9 procent groeien, voorspelt Digital Commerce 360. Vorig jaar was er nog sprake van 20,6 procent groei en een jaar eerder van 17,7 procent.
Lees verder

Opkoper Amazon-shops Accel Club haalt 150 miljoen op
Accel Club uit Amsterdam haalt 150 miljoen euro op om webwinkels die actief zijn op Amazon op te kopen.
Lees verder