donderdag 14 oktober 2021

Ziggo levert als eerste Chromecast met Google TV

EMERCE
Ziggo levert als eerste Chromecast met Google TV
Ziggo levert voortaan Chromecast met Google TV voor een tweede of derde televisie in huis. Het product is officieel niet in Nederland uitgebracht, en vooralsnog dus exclusief te koop bij Ziggo.
Lees verder

Emerce Recruitment: vacaturemarkt weer op stoom
De vacaturemarkt heeft alleen bij het begin van de coronacrisis in 2020 een echte klap gehad. Dat was ook gelijk de heftigste gemeten door Indeed in Nederland, een daling van 38 procent. Dat vertelt Arjan Vissers van Indeed op Emerce Recruitment. De video's van het online congres gaan om 8 uur live.
Lees verder

Emerce Recruitment: de kracht van 'open hiring'
Experimenten met 'unbiased' werven of AI de eerste selectie laten doen, zijn volop gaande. Een experiment dat echter nog veel spannender is, heet 'open hiring': neem de eerste op de lijst aan, op basis van een kennismakingsgesprek en richtinggevende voorwaarden, en leer de sollicitant kennen op de werkplek.
Lees verder

Twinkle 100 is uit: bol.com bovenaan, websupers pieken
Het nieuwe jaaroverzicht voor Nederlands e-commerce, de Twinkle 100, is verschenen. bol.com staat bovenaan met een omzet van 3,3 miljard euro. Opvallend is dat bijna de helft van de toplijst wordt bezet door online supermarkten.
Lees verder

Budbee gaat ook op zaterdag bezorgen
Budbee gaat standaard ook op zaterdagen bezorgen. In Nederland en Zweden bezorgt het logtechbedrijf voortaan zes dagen per week.
Lees verder

Ruim 90 procent van de zakelijke bestellers koopt online
Bijna de helft van BV Nederland heeft de afgelopen 12 maanden online een zakelijke bestelling gedaan. Daarnaast is drie op de tien zakelijke bestellers het afgelopen jaar meer online gaan kopen, wat resulteert in een stijging van het aantal online bestellingen van 50 procent. Dit blijkt uit de vandaag gepubliceerde B2B E-commerce Markt Monitor 2021, een grootschalig onderzoek naar het gedrag en de voorkeuren van zakelijke online bestellers.
Lees verder

70 Nederlandse innovatieve groeibedrijven naar CES
70 Nederlandse innovatieve groeibedrijven nemen vanaf 5 januari 2022 deel aan de grootste techbeurs ter wereld, de Consumer Electronics Show (CES). De CES is gewoonlijk een ontmoetingsplaats van meer dan 170.000 bedrijven en investeerders uit zo'n 160 landen. Hun namen werden vanochtend bekend gemaakt op CES Unveiled in Amsterdam.
Lees verder

Weer groot datacenter in Groningen
Op industrieterrein Westpoort in Groningen komt een nieuw datacenter van twintig hectare. Dat is althans het voornemen van de gemeente Groningen, meldt RTV Noord.
Lees verder

Emerce Recruitment: richt de focus op 'skills'
Actieve bemiddeling bij het overstappen van baan naar baan kan wel eens het antwoord zijn op de krapte op de arbeidsmarkt. Werkgevers in kraptesectoren zitten namelijk te springen om personeel. Maar het systeem zit op slot: stel er zitten potentieel goede werknemers in andere sectoren, wie gaat ze daar vinden en helpen overstappen naar een krapteberoep? Wie gaat daarvoor betalen? Baukelien van Minnen van Stichting De Buitenboordmotor denkt te kunnen helpen, zo vertelt ze op Emerce Recruitment.
Lees verder