vrijdag 22 oktober 2021

Zelfvoorzienend distributiecentrum bij Schiphol Trade Park

EMERCE
Zelfvoorzienend distributiecentrum bij Schiphol Trade Park
Bij Schiphol Trade Park in Hoofddorp verrijst een distributiecentrum dat geheel zelfvoorzienend wordt in zijn eigen energiebehoefte. De energieproductie wordt er hoger dan het verbruik.
Lees verder

Maestro-betaalstandaard krijgt moderne opvolger
Mastercard gaat stoppen met de bekende Maestro-betaalstandaard, omdat die minder goed geschikt is voor online betalingen.
Lees verder

Sterk kwartaal voor Vivendi
De Vivendi Groep realiseerde in het derde kwartaal een omzetgroei van ruim 10 procent. Dochter Canal Plus groeide 6,5 procent en reclamebedrijf Havas 20 procent.
Lees verder

Hybride werkmodellen helpen Intel aan extra omzet
De omzet van chipfabrikant Intel van 19,2 miljard dollar was in het derde kwartaal 5 procent hoger dan een jaar geleden. De nettowinst was zelfs 64 procent hoger en eindigde op 1,67 miljard.
Lees verder

Snap merkt invloed advertentiebeperkingen Apple
De koers van Snap, het beursgenoteerde bedrijf achter Snapchat, daalde zojuist 25 procent wegens tegenvallende omzetten. De belangrijkste oorzaak zijn de beperkingen die Apple adverteerders oplegt.
Lees verder

Groei Europese internetverkopen aan Nederlanders neemt af
In het tweede kwartaal van 2021 spendeerden Nederlandse consumenten meer dan 800 miljoen euro bij buitenlandse webwinkels binnen de Europese Unie. Dat is bijna 17 procent meer dan in dezelfde periode een jaar eerder.
Lees verder

DDMA: focus op aanpakken desinformatie, boycot advertentieplatforms geen oplossing
Branchevereniging DDMA vindt een verbod op advertentie-activiteiten op digitale platforms onacceptabel. Zij reageert hiermee op een brief van Europarlementariƫrs. Het is effectiever om te kijken hoe we het bestaande advertentie-ecosysteem kunnen verbeteren, zegt de vereniging.
Lees verder

'Volgende MacBook Air in diverse kleuren'
De volgende MacBook Air zou weer gewoon MacBook gaan heten, zo beweert de doorgaans betrouwbare lekker Dylandkt. De goedkoopste MacBook zou halverwege 2020 moeten verschijnen.
Lees verder

Afdracht voor in-app-abonnementen Google Play naar 15 procent
Google verlaagt volgend jaar de commissie voor zijn appwinkel Google Play. In navolging van Apple gaat het tarief standaard van 30 naar 15 procent. Voor e-book- en muziekstreamingdiensten geldt zelfs een tarief tot 10 procent.
Lees verder