maandag 25 oktober 2021

‘Webwinkels blijven notoire wanbetalers’

EMERCE
'Webwinkels blijven notoire wanbetalers'
Webwinkels blijven hardnekkig in het overtreden van de regels voor terugbetalen bij geretourneerde producten. Dat blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond onder 200 webwinkels. Ruim de helft betaalt te laat of te weinig terug.
Lees verder

Walmart plaatst 200 Bitcoin-kiosks
Amerika's grootste supermarkt Walmart plaatst bij wijze van proef tweehonderd apparaten waar winkelbezoekers hun cash kunnen inwisselen voor bitcoins.
Lees verder

Ransomwaregroep REvil voor de tweede keer offline gehaald
De Russische ransomwaregroep REvil, bekend van de aanval op IT dienstverlener Kaseya, is door een groep veiligheidsdiensten, waaronder de FBI, wederom offline gehaald.
Lees verder

PayPal: 'Geen interesse in Pinterest'
PayPal heeft op dit moment geen interesse om Pinterest over te nemen, zo laat het betaalbedrijf in een verklaring weten.
Lees verder

Schotse scholieren betalen maaltijden met gezichtsherkenning
Scholieren in North Ayrshire in Schotland kunnen desgewenst contactloos betalen voor hun schoolmaaltijden en snacks dankzij gezichtsherkenningstechnologie.
Lees verder

Klarna koopt online reisplanner Inspirock
Klarna koopt voor een laag miljoenenbedrag het Amerikaanse techbedrijf Inspirock, een bedrijf dat een online reisplanner bouwt en exploiteert.
Lees verder

Malafide webwinkel misbruikt naam Thuiswinkel.org
Thuiswinkel waarschuwt voor de malafide site thuiswinkel-online.nl, waar uiteenlopende huishoudelijke artikelen worden aangeboden.
Lees verder

World Animal Protection roept bol.com ter verantwoording om kangoeroeproducten
Dierenbeschermingsorganisatie World Animal Protection roept webwinkel bol.com op om te stoppen met de verkoop van kangoeroeproducten. Volgens World Animal Protection verkoopt bol.com onder meer voetbalschoenen, schaatsen, hoeden en huisdiervoer waar wilde kangoeroes uit Australië in zijn verwerkt.
Lees verder

Cijfers Facebook vallen mee, maar kritiek zwelt aan
Beleggers reageren opgelucht op de kwartaalcijfers van Facebook. Het aandeel stond al enkele dagen onder druk nadat Snap verwachtte minder snel te groeien door de privacyregels van de App Store van Apple, iets waarvoor ook Facebook al waarschuwde.
Lees verder