dinsdag 12 oktober 2021

VDL krabbelt weer overeind na cyberaanval

EMERCE
VDL krabbelt weer overeind na cyberaanval
De productie bij VDL begint langzaam weer op gang te komen na de cyberaanval van afgelopen donderdag.
Lees verder

Energiebedrijven mogen contract niet zomaar opzeggen
Energiebedrijven mogen energielevering aan consumenten niet zomaar beëindigen omdat de prijzen voor energie zijn gestegen. Dat meldt de Autoriteit Consument & Markt (ACM) naar aanleiding van meldingen bij haar consumentenloket ACM ConsuWijzer.
Lees verder

Picnic start expansie in Frankrijk
Picnic gaat vanaf aanstaande woensdag 13 oktober boodschappen leveren bij huishoudens in de Noord-Franse stad Rijsel. Na een proefperiode van een aantal maanden markeert dit de start van de expansieplannen op deze nieuwe markt.
Lees verder

Nieuwe Aziatische shoppingapp trekt over Europa
In Azië genereert de marktplaats Shopee al miljarden euro's handelsomzet, maar in Europa is het nog onbekend. Dat zal niet lang duren, want het bedrijf rolt via Spanje en Polen uit naar de rest van Europa.
Lees verder

'China voor op Amerika met AI, loopt verder uit'
China ligt met kunstmatige intelligentie en cyberveiligheid voor op Amerika en zal de komende jaren alleen maar uitlopen.
Lees verder

OM sluit opruiende Telegram kanalen
In opdracht van het Openbaar Ministerie in Den Haag heeft de politie maandag twee 'opruiende' complotkanalen Bataafse Republiek en Bataafse Nieuws op de online berichtendienst Telegram afgesloten. Voor zover bekend is het de eerste keer dat het OM die stap heeft genomen.
Lees verder

Fintech, cryptogeld en beleggingsapps op Emerce Financials
De financiële markten zijn flink in beweging. Niet in de laatste plaats door cryptomunten. Als eerste land ter wereld accepteerde El Salvador de Bitcoin als wettig betaalmiddel, maar ook op andere vlakken lijken cryptocurrencies stapje voor stapje op weg naar acceptatie. Hoe zien de plannen eruit voor Europa en hoe willen de grote spelers het betalings landschap veranderen? Je hoort het op Emerce Financials, vanaf 2 november.
Lees verder

SpaceX 's werelds een na hoogst gewaardeerde private bedrijf
De eigenaar van breedbandnetwerk Starlink en bouwer en lanceerder van rakketten SpaceX wordt na de meest recente investeringsronde gewaardeerd op 100,3 miljard dollar.
Lees verder

De eerste deurbel van Blink
Amazon lanceert de nieuwe Blink Video Doorbell – de allereerste deurbel van Blink. Vanaf 59,99 euro kan je de deurbel met bedrading of draadloos installeren, met de mogelijkheid voor een batterijduur van twee jaar, 1080p HD-video overdag en 's nachts, tweeweg-audio en deurbelmeldingen via de Blink-app.
Lees verder