woensdag 27 oktober 2021

Surface verkopen Microsoft dalen flink, minder groei voor Azure

EMERCE
Surface verkopen Microsoft dalen flink, minder groei voor Azure
Het gaat niet goed met de Surface laptops en tablets van Microsoft. Het is de enige categorie in de kwartaalcijfers met een teruglopende omzet. De omzetdaling bedroeg in het derde kwartaal zeker 17 procent.
Lees verder

Google boekt grote getallen over derde kwartaal
Het derde kwartaal pakt sterk uit voor Google met ruime dubbelcijferige groei op alle fronten, en meer dan de financi├źle markt verwachtte. De nettowinst stijgt met 68 procent tot 18,9 miljard dollar.
Lees verder

Twitter: geen last van privacyregels Apple
Twitter zegt nauwelijks iets te merken van de privacyregels van Apple. Het sociale netwerk verkocht in het derde kwartaal flink meer advertenties, resulterend in een 41 procent hogere advertentie-omzet van 1,1 miljard dollar.
Lees verder

Buitenlandse investeringen in Nederlandse startups zijn sterk toegenomen
Nederlandse startups en scale-ups hebben in het derde kwartaal van 2021 bijna 1,5 miljard euro aan durfkapitaal opgehaald, wat het totaal voor de eerste drie kwartalen 4,5 miljard maakt.  Daarmee is al drie keer zoveel financiering opgehaald als in heel 2020.
Lees verder

Zoekmachine Ecosia opent investeringsfonds van 350 miljoen euro
De groene zoekmachine Ecosia, draaiend op Microsoft-techologie, opent met een groep investeerders een fonds van 350 miljoen euro. De participaties moeten actief gaan bijdragen aan het bestrijden van klimaatverandering.
Lees verder

Landbouwplatform Farmitoo naar Nedlerand
Landbouwplatform Farmitoo gaat van start in Nederland. Na een recente fondsenwerving van 10 miljoen euro zet het Franse bedrijf zijn internationale ontwikkeling voort.
Lees verder

'Vertrouwen in tech in het geding'
De helft van de Nederlanders vindt dat Big Tech-bedrijven met hun diensten de samenleving beter maken. Maar er bestaan ook grote twijfels over hun invloed. Bijna driekwart van de ondervraagden vindt dat Big Tech te veel macht heeft. Minder dan een vijfde vertrouwt de manier waarop deze bedrijven met priv├ęgegevens omgaan.
Lees verder

Datacenterbranche roept nieuwe kabinet op tot landelijke sturing
De Nederlandse datacenterbranche wil dat het volgende kabinet inzet op een Nationale Datacenter Strategie (NDS). Landelijke coördinatie moet gaan zorgen voor een meer toekomstbestendige groei van de branche.
Lees verder

'Webwinkels blijven klanten misleiden met niet-leverbare producten'
Webwinkels blijven klanten lokken met populaire producten die helemaal niet meer leverbaar zijn. Dat constateert de Consumentenbond, die voor de derde keer hier onderzoek naar deed. Met name bij verkopers van keukenapparatuur en witgoed gaat het mis.
Lees verder