dinsdag 5 oktober 2021

Renewi draait meer omzet dan verwacht

Renewi draait meer omzet dan verwacht
Afvalverwerker Renewi presteert beter dan verwacht. Het bedrijf profiteert van de groeiende vraag naar gerecyclede materialen. Daardoor maakte Renewi in eerste vijf maanden van dit jaar tien procent meer omzet dan in dezelfde periode vorig jaar.
Lees verder

ABN: Belegging topman 'schuurt'
ABN AMRO geeft toe dat het 'schuurt met de tijdgeest' dat de president-commissaris Tom de Swaan privé belegt via een belastingparadijs. De bank benadrukt dat de financiële constructie 'niet in strijd is met de wet', maar noemt het ongelukkig dat ABN AMRO nu via de president-commissaris met...
Lees verder

'Geld bestrijding coronacrisis is goed besteed'
De bestrijding van de coronacrisis kost de Nederlandse overheid tot en met 2022 minimaal 82 miljard euro. De NOW-regeling is de grootste kostenpost met meer dan 20 miljard euro. 'Het zijn grote bedragen, maar wel bedragen die goed zijn besteed', zegt Esther Barendregt, hoofd van RaboResearch...
Lees verder

Pfizer goedgekeurd voor extra prikken, Moderna deels
Het Europees Geneesmiddelenagentschap heeft de coronavaccins van Pfizer en Moderna goedgekeurd om mensen met een ernstige afweerstoornis een extra prik te geven.
Lees verder

Nijboer (PvdA): 'Ik wil opheldering over zijn aandelen'
Demissionair minister van Financiën Wopke Hoekstra had kort voor zijn aantreden een belang in een brievenbusfirma op de Britse Maagdeneilanden. PvdA-Kamerlid Henk Nijboer wil opheldering 'over wat hij als Eerste Kamerlid niet duidelijk heeft gemaakt'.
Lees verder

Vrachtwagens die in treintjes rijden stap dichterbij
Binnen een paar jaar kunnen vrachtwagens dankzij platooning in treintjes op snelwegen rijden. Het Europese onderzoeksproject ENSEMBLE, onder leiding van TNO, heeft een belangrijke nieuwe stap gezet.
Lees verder

Wereldwijde storing legt Facebook, WhatsApp en Instagram plat
WhatsApp, Facebook en Instagram zijn al uren onbereikbaar door een wereldwijde storing. Naar verluidt liggen de interne netwerken van Facebook ook plat en kunnen de kantoren niet meer worden bereikt. De problemen zijn rond 17.30 uur begonnen en zijn nog niet opgelost.
Lees verder

'Afschaffen jubelton maakt huizen niet goedkoper'
De jubelton afschaffen maakt huizen niet betaalbaarder, zeggen hypotheek- en financieel-adviseurs tegen BNR. Politieke partijen willen een einde maken aan de belastingvrije schenking omdat die de huizenprijzen zou opdrijven. Nutteloos, vindt directeur Michiel Meijer van Van Bruggen Adviesgroep....
Lees verder

Bijna 5 miljoen Nederlanders willen organen doneren
De groep Nederlanders die toestemming geeft voor orgaandonatie na overlijden is sinds de invoering van de nieuwe donorwet flink gegroeid. In juli 2021 stemden 4,8 miljoen mensen hier expliciet mee in. Dat zijn er bijna een miljoen meer dan begin 2020, zo meldt het statistiekbureau CBS. Ook het...
Lees verder

Tekort installateurs brengt verduurzaming in problemen
Er is een groot tekort aan technische installateurs. Met name in de grote steden merken bedrijven dat vacatures maar moeilijk ingevuld kunnen worden, blijkt uit onderzoek van ABN AMRO.
Lees verder

Formatie gaat volgende fase in, met mogelijk twee informateurs
Na een roerige periode met een onverwachte uitkomst is vandaag de Tweede Kamer weer aan zet in de formatie. Afgelopen week werd de knoop doorgehakt dat VVD, D66, CDA en de ChristenUnie toch weer gesprekken gaan voeren om tot een nieuw kabinet te komen.
Lees verder

EU werkt 'zwarte lijst' belastingparadijzen bij op pikant moment
De EU gaat vandaag de zwarte lijst van belastingparadijzen bijwerken. Op de lijst staan landen die volgens de EU 'niet-coöperatief' zijn op fiscaal gebied. Pikant is dat de lijst net bijgewerkt gaat worden nu de Pandora Papers op straat liggen.
Lees verder