donderdag 7 oktober 2021

Pictoright en beroepsorganisaties richten Federatie Beeldrechten op

EMERCE
Pictoright en beroepsorganisaties richten Federatie Beeldrechten op
Auteursrechtenorganisatie Pictoright richt samen met de BBK, BNO, Beroeps Organisatie Kunstenaars (BOK), DuPho, Kunstenbond en NVJ-NVF de Federatie Beeldrechten op. Met dit nieuwe samenwerkingsverband willen zij de exploitatie van beeldrechten voor betrokken makers versterken.
Lees verder

PostNL opent gerobotiseerd sorteercentrum voor kleine pakketten
PostNL CEO Herna Verhagen en Constantijn van Oranje hebben een gerobotiseerd pakkettensorteercentrum voor kleine pakketten in Nieuwegein geopend. Het sorteercentrum, voorzien van diverse robots, is volgens PostNL uniek in Europa.
Lees verder

Europese Commissie klaagt Apple aan voor beperkingen NFC chip
De Europese Commissie gaat Apple aanklagen voor concurrentieverstorende praktijken met zijn NFC-chiptechnologie. Dat meldt Reuters woensdag.
Lees verder

Tekort aan personeel nekt Coolblue vlak voor de beursgang
Coolblue kampt met een tekort aan bezorgers en personeel in zijn distributiecentrum in Tilburg, waardoor de winst de afgelopen maanden hard is gedaald. Dat blijkt uit niet-publieke rapporten van bankanalisten die betrokken zijn bij de beursgang en zijn ingezien door het FD.
Lees verder

Groeigeld voor 3D e-commerce platform Expivi
Rabobank en een groep private investeerders steken 3,2 miljoen euro in Expivi. Met het geld gaat het Eindhovense bedrijf, dat e-commerce bedrijven in staat stelt hun producten in 3D te laten configureren en personaliseren, uitbreiden in het buitenland.
Lees verder

HMD lanceert eerste Nokia tablet
HMD Global introduceert de Nokia T20, een tablet met een lange batterijduur, een 'kristalhelder' 2K-scherm, drie jaar maandelijkse beveiligingsupdates en twee jaar upgrades van het Android besturingssysteem.
Lees verder

'Aanbod energiecontracten met 70 procent gedaald'
De energieprijzen in de huidige markt zijn zo volatiel dat leveranciers noodgedwongen hun aanbod intrekken of tussentijds veelvuldig aanpassen, wat zeer ongebruikelijk is. Dat blijkt uit een analyse van online prijsvergelijker Pricewise.
Lees verder

GitLab zoekt 600 miljoen dollar met beursgang
Programmeer- en softwareplatform GitLab, van de Nederlandse CEO Sid Sijbrandij, hoopt met zijn aanstaande beursgang ruim zeshonderd miljoen dollar groeigeld op te halen.
Lees verder

Netflix verhoogt voor het eerst in vier jaar zijn prijzen
Netflix verhoogt zijn prijzen in Nederland voor het eerst in vier jaar. Het abonnement Standaard wordt 3 euro per maand duurder en Premium gaat maandelijks 2 euro meer kosten. Alleen de prijs van Basic blijft hetzelfde.
Lees verder