dinsdag 19 oktober 2021

'Opzet Nationaal Groeifonds rammelt aan alle kanten'

'Opzet Nationaal Groeifonds rammelt aan alle kanten'
De Raad voor de leefomgeving en infrastructuur heeft stevige kritiek geuit op Het Nationaal Groeifonds. Het miljardenfonds zou vooral de 'oude economie' laten groeien in plaats van échte innovatie te stimuleren. Terechte kritiek, volgens economen Barbara Baarsma en Valentijn van Nieuwenhuijzen.
Lees verder

Sinterklaas- en kerstcadeaus mogelijk te laat geleverd
Het zou goed kunnen dat sinterklaas- en kerstcadeaus te laat geleverd gaan worden en er (deels) lege schappen ontstaan, dat zeggen deskundigen in de Telegraaf. Dit komt door wereldwijde leveringsproblemen die zich de afgelopen jaren hebben opgestapeld.
Lees verder

Proces Peter R. de Vries van start: dit gebeurde er tijdens de strafzaak
Het proces tegen de verdachten van de moord op misdaadverslaggever Peter R. de Vries is vandaag begonnen in de zwaarbeveiligde rechtbank van Amsterdam. De twee verdachten - de 22-jarige Delano G. en de 35-jarige Kamil E. - zijn aanwezig bij de zitting en beroepen zich voornamelijk op hun...
Lees verder

Hoogste stijging coronapatiënten in maanden; Isala stelt operaties weer uit
Het Isala ziekenhuis in Zwolle moet door het hoge aantal coronapatiënten weer operaties gaan uitstellen, meldden zij gisteren. Ze hebben tot nu toe de afspraken van twintig mensen moeten verplaatsen.
Lees verder

Informateurs over kabinetsformatie: 'De kop is eraf, we gaan een verdiepende fase in'
Het lijkt erop dat er na lange tijd stappen worden gezet in de kabinetsformatie van de VVD, D66, Het CDA en de ChristenUnie. Informateurs Wouter Koolmees en Johan Remkes lieten weten dat alle belangrijke onderwerpen zijn besproken en dat de kabinetsformatie nu een fase van 'verdieping en...
Lees verder

Vervolging dreigt voor Trump-adviseur Bannon
Voormalig president Trump stapt naar de rechter om te voorkomen dat gegevens over de bestorming van het Capitool naar buiten komen. De commissie die de gebeurtenissen van zes januari onderzoekt, stemt vandaag ook over het straffen van Trump-adviseur Steve Bannon. Hij weigerde op te dagen bij een...
Lees verder

Zorgverzekeraar DSW verhoogt de zorgpremie
Zorgverzekeraar DSW maakt als eerste de zorgverzekering duurder. De stijging van de premie komt vooral door hogere lonen in de zorgsector, en door toegenomen medicijngebruik van mensen.
Lees verder

Bitcoin stijgt weer door goedkeuring ETF
De waarde van bitcoin is de afgelopen dagen weer omhoog geschoten. Dat komt waarschijnlijk omdat de Amerikaanse overheid toestemming heeft gegeven voor de eerste ETF op basis van bitcoin. Vanaf vandaag kan er in die tracker worden gehandeld.
Lees verder

Rusland, China, VS en Pakistan praten samen over Taliban
Sinds augustus is de Taliban weer aan de macht in Afghanistan. Rusland, China, de VS en Pakistan bespreken vandaag hoe ze in de toekomst op een goede manier met de Taliban kunnen praten.
Lees verder

Duitse politiebond vraagt actie voor immigrantenstroom
Het aantal immigranten aan Pools-Duitse grens neemt volgens de Duitse politiebond explosief toe. Sinds half augustus hebben zich meer dan 4500 mensen aan de grens gemeld. En dus vraagt de bond om actie vanuit de politiek.
Lees verder

Werkgevers dreigen personeel te verliezen
Veel werkgevers vrezen dat hun personeel wegloopt. Die zorgen zijn niet onterecht: twee op de drie werknemers denkt erover om binnen drie maanden van baan te veranderen. Toch lukt het veel bedrijven niet om salarisverhoging te bieden, blijkt uit Nederlands onderzoek van de Amerikaanse recruiter...
Lees verder

Nederlands pensioenstelsel niet langer beste ter wereld
Hoewel ons pensioenstelsel dit jaar nog beter scoort dan vorig jaar, is ons systeem niet langer de beste ter wereld. IJsland staat nu op de eerste plek, blijkt uit de jaarlijkse Global Pension Index van adviesbureau Mercer en CFA Institute.
Lees verder