donderdag 14 oktober 2021

Klokkenluider Facebook praat met toezichtsraad en Europees parlement

EMERCE
Klokkenluider Facebook praat met toezichtsraad en Europees parlement
Klokkenluidster Frances Haugen gaat praten met het toezichtcomité van Facebook en schuift 8 november aan bij een hoorzitting van het Europees Parlement.
Lees verder

'Apple TV Plus blijft klein'
Apple TV Plus is nu bijna twee jaar beschikbaar en hoewel de catalogus met originele films en tv-programma's aanzienlijk is gegroeid, is het platform bepaald geen groot succes. Eerder deze week meldde onderzoeksbureau Digital TV Research dat Apple TV + naar verwachting tegen het einde van 2026 bijna 36 miljoen abonnees zal bereiken.
Lees verder

Reddit huurt Google Cloud-expert in als eerste chief product officer
Pali Bhat, een vice-president bij Google Cloud, wordt de eerste Chief Product Officer van discussieplatform Reddit. Hij mag leiding geven aan de ontwikkeling van tools en functies voor het platform.
Lees verder

Orange Belgium opent 5G Lab in Antwerpen
Orange Belgium heeft vandaag officieel de deuren geopend van zijn eerste 5G Lab in België. Bedrijven kunnen er nieuwe grensverleggende toepassingen ontdekken, testen of ontwikkelen.
Lees verder

Duitse rechtbank: YouTube mag niet zomaar kritische video's verwijderen
YouTube mag geen lange video's verwijderen zonder te specificeren welke delen welke regels overtreden, zegt de regionale rechtbank van Keulen.
Lees verder

Online supermarkt Pieter Pot later naar Vlaanderen
De uitrol van de verpakkingsvrije supermarkt Pieter Pot naar België die voor oktober gepland stond, is uitgesteld.
Lees verder

Kabinet wil verbod op nepbeoordelingen
Het kabinet overweegt een verbod op het plaatsen of laten plaatsen van neprecensies op internet, meldt het AD donderdag. Consumenten moeten zo beter beschermd worden bij online aankopen of het boeken van een hotelkamer.
Lees verder

Nederlandse toezichthouders versterken toezicht op digitale activiteiten door meer samenwerking
De Autoriteit Consument & Markt, de Autoriteit Persoonsgegevens, de Autoriteit Financiële Markten en het Commissariaat voor de Media gaan intensiever samenwerken om zo het toezicht op digitale activiteiten te versterken. Daarom zijn ze het Samenwerkingsplatform Digitale Toezichthouders (SDT) gestart.
Lees verder

TomTom slachtoffer van chiptekorten auto-industrie
Navtechbedrijf TomTom sluit opnieuw een moeilijk kwartaal af, waarin de omzet met 14 procent is gedaald naar 148 miljoen euro.
Lees verder