woensdag 27 oktober 2021

Kamerstukken ministerie van EZ: Uitstelbrief antwoorden op Kamervragen over verzakte huizen aan het Stieltjeskanaal

Uitstelbrief antwoorden op Kamervragen over verzakte huizen aan het Stieltjeskanaal
Minister Blok (EZK) meldt dat de antwoorden op vragen de berichtgeving over verzakte huizen aan het Stieltjeskanaal later komen dat gebruikelijk. Het Tweede Kamerlid Beckerman (SP) heeft de vragen gesteld.
Lees verder

Kamerbrief over transparantie in arbitrageprocedure RWE
Staatssecretaris Yeşilgöz-Zegerius (EZK – Klimaat en Energie) informeert de Tweede Kamer over het besluit dat het arbitragetribunaal ICSID (International Centre for Settlement of Investment Disputes) heeft genomen in de zaak tussen energiebedrijf RWE en het Koninkrijk der Nederlanden. Nederland wil zo veel mogelijk transparantie in deze arbitrageprocedure.
Lees verder

Uitstelbrief antwoorden op Kamervragen over grootschalige energieopslagprojecten in Nederland
Staatssecretaris Yeşilgöz-Zegerius (EZK – Klimaat en Energie) meldt dat de antwoorden op vragen over de grootschalige energieopslagprojecten in Nederland later komen dan gebruikelijk. Het Tweede Kamerlid Erkens (VVD) heeft de vragen gesteld.
Lees verder

Uitstelbrief antwoorden op Kamervragen over inzet Europese Commissie op verduurzamen industrie door groene waterstof
Minister Blok (EZK) en staatssecretaris Yeşilgöz-Zegerius (EZK – Klimaat en Energie) melden dat de antwoorden op vragen over de inzet van de Europese Commissie op het verduurzamen van de industrie door groene waterstof later komen dan gebruikelijk. Het Tweede Kamerlid Erkens (VVD) heeft de vragen gesteld. De Eerste Kamer heeft eenzelfde brief gekregen.
Lees verder

Uitstelbrief antwoorden op Kamervragen over bericht van deal ziekenhuis OZG met PowerField
Staatssecretaris Yeşilgöz-Zegerius (EZK – Klimaat en Energie) meldt dat de antwoorden op vragen over het bericht 'Ommelander Ziekenhuis Groningen (OZG) door deal met PowerField in de armen van commercie geduwd en het unieke Oldambtster landschap wordt vermarkt' later komen dan gebruikelijk. De Tweede Kamerleden Leijten en Hijink (SP) hebben de vragen gesteld.
Lees verder

Kamerbrief over Kabinetsreactie PBL-analyse Fit for 55
Staatssecretaris Yeşilgöz-Zegerius  (EZK – Klimaat en Energie) informeert de Tweede Kamer over het rapport 'Fit for 55'
Lees verder

Kamerbrief over verwachtingen klimaatconferentie COP26
Staatssecretaris Yeşilgöz-Zegerius (EZK - Klimaat en Energie) informeert de Tweede Kamer over de inzet van Nederland voor de 26e Conferentie van Partijen (COP26) bij het Klimaatverdrag van de Verenigde Naties (United Nations Framework Convention on Climate Change, UNFCCC).
Lees verder

Uitstelbrief antwoorden op Kamervragen over inzet Europese Commissie op groene waterstof
Minister Blok (EZK) en staatssecretaris Yeşilgöz-Zegerius (EZK - Klimaat en Energie) melden dat de antwoorden op vragen over de inzet van de Europese Commissie op het verduurzamen van de industrie door middel van groene waterstof later komen dan gebruikelijk.
Lees verder

Uitstelbrief Kamervragen over de situatie op de internationale gasmarkt en hoe dat Nederland raakt
Staatssecretaris Yeşilgöz-Zegerius informeert de Tweede Kamer over uitstel van beantwoording Kamervragen over de situatie op de internationale gasmarkt en hoe dat Nederland raakt.
Lees verder