maandag 25 oktober 2021

Kamerstukken ministerie van EZ: Kamerbrief met oordeel kabinet over 3 uitvoeringsbesluiten RRF en Geannoteerde agenda...

Kamerbrief met oordeel kabinet over 3 uitvoeringsbesluiten RRF en Geannoteerde agenda Ecofinraad EU 28 oktober 2021
De ministers Hoekstra (Financiën) en Blok (EZK) sturen de Tweede Kamer een brief met het oordeel (de appreciatie) van het kabinet over de uitvoeringsbesluiten van de Europese Raad voor de EU-lidstaten Estland, Finland en Roemenië in het kader van van de faciliteit voor herstel en veerkracht (Recovery and Resilience Facility; RRF). Deze Kamerbrief dient ook als Geannoteerde agenda voor de Ecofinraad van 28 oktober 2021.
Lees verder

Oordeel kabinet over uitvoeringsbesluit RRF Finland
Oordeel (appreciatie) van het kabinet over de uitvoeringsbesluiten van de Europese Raad voor de EU-lidstaat Finland in het kader van van de faciliteit voor herstel en veerkracht (Recovery and Resilience Facility; RRF)
Lees verder

Oordeel kabinet over uitvoeringsbesluit RRF Roemenië
Oordeel (appreciatie) van het kabinet over de uitvoeringsbesluiten van de Europese Raad voor de EU-lidstaat Roemenië in het kader van van de faciliteit voor herstel en veerkracht (Recovery and Resilience Facility; RRF)
Lees verder

Uitstelbrief antwoorden op Kamervragen over stijgende gasprijs
Staatssecretaris Yeşilgöz-Zegerius (EZK - Klimaat en Energie) meldt dat de antwoorden op vragen over de stijgende gasprijs later komen dan gebruikelijk.
Lees verder

Kamerbrief over verwachtingen klimaatconferentie COP26
Staatssecretaris Yeşilgöz-Zegerius (EZK – Klimaat en Energie) informeert de Tweede Kamer over de inzet van Nederland voor de 26e Conferentie van Partijen (COP26) bij het Klimaatverdrag van de Verenigde Naties (United Nations Framework Convention on Climate Change, UNFCCC) in Glasgow van 31 oktober - 12 november 2021. De Eerste Kamer heeft eenzelfde brief gekregen.
Lees verder

Kamerbrief over geannoteerde Agenda Buitengewone Formele Energieraad 26 oktober 2021
Staatssecretaris Yeşilgöz-Zegerius (Economische Zaken en Klimaat – Klimaat en Energie) stuurt de Tweede Kamer de Geannoteerde Agenda Buitengewone Formele Energieraad. Deze zal op 26 oktober 2021 fysiek in Luxemburg plaatsvinden.
Lees verder

Antwoorden op Kamervragen over afwezigheid kernenergie in Groene Zone COP26
Staatssecretaris Yeşilgöz-Zegerius (EZK - Klimaat en Energie) geeft antwoord op vragen over de afwezigheid van kernenergie in de Groene Zone op de 26e Climate Change Conference of the Parties (COP26). Het Tweede Kamerlid Erkens (VVD) heeft deze vragen gesteld.
Lees verder

Kamerbrief kabinetsreactie op notitie ICT-investeringen overheid
Staatssecretaris Knops (BZK), minister Blok (EZK) en minister Grapperhaus (JenV) reageren op de stafnotitie over 'ICT-investeringen door de overheid'. De vaste commissie Digitale Zaken in de Tweede Kamer had om een reactie gevraagd.
Lees verder

Antwoorden op Kamervragen in SO over buitengewone Energieraad 20 oktober 2021
Minister Blok (EZK) beantwoordt vragen in een schriftelijk overleg (SO) over de buitengewone Energieraad op 26 oktober 2021. Deze Europese Raad gaat over de stijgende energieprijzen.
Lees verder