vrijdag 15 oktober 2021

Kamerstukken ministerie van EZ: Kamerbrief over Missiegedreven Topsectoren- en Innovatiebeleid

Kamerbrief over Missiegedreven Topsectoren- en Innovatiebeleid
Minister Blok (EZK) informeert de Tweede Kamer over Missiegedreven Topsectoren- en Innovatiebeleid. Het Missiegedreven Topsectoren- en Innovatiebeleid brengt de samenwerking tussen publieke en private partijen tot stand. Gezamenlijk zetten zij zich in voor 25 missies op de maatschappelijke thema's: Energietransitie & Duurzaamheid; Gezondheid & Zorg; Landbouw, Water, Voedsel en Veiligheid.
Lees verder

Beantwoording schriftelijk overleg BNC-fiches AI en reactie brief Rathenau Instituut
Antwoorden over de fiches inzake Kunstmatige Intelligentie en een reactie op de brief van het Rathenau Instituut inzake de 'Zeven aandachtspunten voor de AI- verordening'. De antwoorden zijn van minister Blok (EZK), minister Grapperhaus (JenV), minister Dekker (Rechtsbescherming), minister Ollongren (BZK) en staatssecretaris Knops (BZK).
Lees verder

Kamerbrief over de diepe ondergrond als de voorraadkamer van de energietransitie
Minister Blok (EZK) informeert de Tweede Kamer over de diepe ondergrond als de voorraadkamer van de energietransitie.
Lees verder

Kamerbrief over de verkoop van de High Tech Campus Eindhoven
Minister Blok (EZK) informeert de Tweede Kamer over de verkoop van de High Tech Campus Eindhoven. De schriftelijke vragen zijn gesteld door de leden Van Dijk en Amhaouch (beiden CDA) over het bericht 'High Tech Campus niet naar Amerikanen, maar in handen van de Singaporese staat'.
Lees verder

Beantwoording Kamervragen over klimaatplannen vanuit Brussel
Staatssecretaris Yeşilgöz-Zegerius beantwoordt vragen over klimaatplannen vanuit Brussel. De vragen zijn van het Kamerlid Van Haga (Groep Van Haga).
Lees verder

Beantwoording Kamervragen over campagne 'Iedereen doet wat'
Staatssecretaris Yeşilgöz-Zegerius beantwoordt Kamervragen over de campagne 'Iedereen doet wat'. De vragen zijn van de Kamerleden Boucke en De Groot (beiden D66).
Lees verder

Kamerbrief over kwartaalrapportage EU-wetgevingsonderhandelingen en EU-raadplegingen
Minister Blok (EZK) informeert de Tweede Kamer over de Kwartaalrapportage EU-wetgevingsonderhandelingen en EU-raadplegingen. Eenzelfde brief is ook aan de Eerste Kamer gestuurd.
Lees verder

Call for feedback on the Platform on Sustainable Finance's draft proposal for an extended taxonomy to support economic transition
Publicatie (Engelstalig) met de antwoorden van EU-lidstaat Nederland op een concept-voorstel van het Platform on Sustainable Finance over economische transitie.
Lees verder

Dutch response to the consultation on the revised Climate, Energy and Environmental Aid Guidelines (CEEAG)
Publicatie (Engelstalig) met het antwoord van EU-lidstaat Nederland bij de consultatie van de herziene Climate, Energy and Environmental Aid Guidelines (CEEAG).
Lees verder