donderdag 21 oktober 2021

FBI doorzoekt woningen Russische oligarch

FBI doorzoekt woningen Russische oligarch
De FBI heeft gisteren in Washington DC en New York huiszoekingen uitgevoerd in twee woningen die gelinkt zijn aan de Russische oligarch Oleg Deripaska. Hij behoort tot de intimi van de Russische president Vladimir Poetin.
Lees verder

Miljoenen nieuwe abonnees voor Netflix dankzij hitserie Squid Game
Netflix kreeg er bijna 4,5 miljoen abonnees bij, dat is twee keer zo veel als dezelfde periode vorig jaar. Dat ligt volgens kenners allemaal aan één serie: het Zuid-Koreaanse Squid Game.
Lees verder

'Hogere rente niet direct oplossing woningcrisis'
Marktleider Rabobank verhoogt de hypotheekrentes. Volgens Steven Lagerweij, algemeen directeur van makelaarsgroep Vivantus, zal de concurrentie snel volgen. Daarmee worden woningen niet meteen goedkoper, maar kan het wel een drukke tijd worden voor hyptoheekadviseurs.
Lees verder

Facebook denkt aan naamsverandering moederbedrijf
Facebook gaat volgende week aankondigen dat het bedrijf voortaan onder een andere naam gaat werken. Dat meldt techsite The Verge. Alleen het social media-platform zal dan nog werken onder de naam Facebook.
Lees verder

Johnson sleept 400 miljoen pond binnen van Bill Gates
De Britse premier Boris Johnson heeft een deal van 400 miljoen pond met Bill Gates binnengehaald. Het geld is bestemd om groene technologieën te stimuleren.
Lees verder

Europees Parlement stemt voor Farm to Fork-strategie
Het Europese parlement heeft voor de Farm to Fork-strategie van Frans Timmermans gestemd. Met dit plan wil de Europese Commissie proberen de voedselproductie te verduurzamen.
Lees verder

Marokko voert vliegverbod van en naar Nederland in
Marokko verbiedt per middernacht alle vluchten van en naar Nederland. Volgens luchtvaartmaatschappij Royal Air Maroc heeft de Marokkaanse overheid het besluit genomen vanwege de coronapandemie. Het vliegverbod geldt vanaf middernacht ook voor Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.
Lees verder

'Communiceer over relatie eigen gedrag en coronacrisis'
Voor het eerst sinds juli zijn er vandaag meer dan 4000 coronabesmettingen, en ook de bezetting van de ziekenhuizen en IC's loopt weer flink op. Volgens Bas van den Putte, hoogleraar gezondheidscommunicatie aan de Universiteit van Amsterdam, is dat nog geen reden tot paniek.
Lees verder

Gebruik fossiele brandstoffen gaat nog flink stijgen
Het gebruik van fossiele brandstoffen gaat niet omlaag, maar juist flink omhoog de komende tien jaar. Dat staat in een rapport van de Verenigde Naties, dat uitkomt aan de vooravond van de klimaatconferentie in Glasgow volgende week.
Lees verder

Beleggers laten goud massaal links liggen
De 'Goldrush' op de beurs lijkt voorbij, want beleggers laten het edelmetaal massaal links liggen. Goud-indexfondsen hebben te maken met de grootste uitstroom in zes jaar. Dat is opvallend, want normaal is goud juist populair wanneer de inflatie stijgt.
Lees verder

Coolblue wil toch de Duitse markt veroveren
Ondanks het afblazen van de beursgang vorige week, wil Coolbue toch de Duitse markt veroveren. Volgens Kitty Koelemeijer, hoogleraar marketing en retailing aan businessuniversiteit Nyenrode, verandert de mislukte beursgang vooral de manier waarop Coolblue dat gaat doen.
Lees verder

Trump kondigt terugkeer op social media aan met eigen platform TRUTH Social
Het Twitteraccount van de voormalig president Donald Trump is nog altijd geblokkeerd na de bestorming van het Capitool op 6 januari, maar nu heeft hij zijn comeback op sociale media aangekondigd. En wel op zijn eigen social media platform genaamd: TRUTH Social. Ook komt hij met een streamingsdienst...
Lees verder