zaterdag 9 oktober 2021

'Er komt een moment dat voor adverteerders de maat vol is'

'Er komt een moment dat voor adverteerders de maat vol is'
Nederlandse adverteerders zijn bezorgd over de uitlatingen die klokkenluider Frances Haugen eerder deze week deed over Facebook. Het bedrijf zou winst belangrijker vinden dan de veiligheid van gebruikers en zelfs haat propageren. En daar worden adverteerders niet graag mee geassocieerd.
Lees verder

Tsjechië gaat naar de stembus
Tsjechië gaat naar de stembus om een nieuw parlement te kiezen. Koploper in de peilingen was tot nu toe de conservatief-liberale partij ANO, die op dit moment ook aan de macht is, maar ANO-partijleider en zittend premier Andrej Babi ligt onder vuur vanwege financiële malversaties. 'Het ging al niet...
Lees verder

Geen coronapolsbandjes in Amsterdam
De Amsterdamse horeca gaat geen coronapolsbandjes gebruiken voor toegang. De meeste horecaondernemers in de stad vinden het 'geen toegevoegde waarde', zeggen woordvoerders van horecabranchevereniging KHN en de gemeente. Wel blijft de QR-code nodig als je ergens naar binnen wil.
Lees verder

FNV roept pensioenfondsen op om beleggingen sneller te vergroenen
Vakbond FNV roept pensioenfondsen op om hun beleggingen sneller te vergroenen om zo mee te werken aan het halen van de klimaatdoelen. Daarvoor wil de bond de druk op fondsbesturen gaan opvoeren.
Lees verder

Pomphouders pleiten voor tijdelijke accijnsverlaging
Nederland moet de accijns op brandstof tijdelijk verlagen. Daarvoor pleit de NOVE, de belangenbehartiger voor particuliere pomphouders, op BNR.
Lees verder

Neef Taghi aangehouden in EBI Vught
Het OM heeft vrijdag in de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught een neef van Ridouan Taghi aangehouden op verdenking van deelname aan een criminele organisatie. Hij heeft als advocaat langere tijd toegang gehad tot Taghi, de hoofdverdachte in het liquidatieproces Marengo.
Lees verder

'Verhoog de onbelaste kilometervergoeding'
De onbelaste kilometervergoeding moet omhoog. Door de hoge brandstofprijs en de toegenomen inflatie is 19 cent per kilometer niet meer toereikend. 'We vragen de politiek om het nog dit jaar aan te passen', zegt Mariska Hustings van de Vereniging Zakelijke Rijders (VZR). Ook moet de vergoeding...
Lees verder

Kuipers: 'We hopen dat de huidige stijging niet doorzet'
Alleen als de stijging van het aantal coronabesmettingen niet doorzet, zal het aantal ziekenhuisopnames beperkt blijven. Dat zegt Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg tegen BNR.
Lees verder

IMF-bestuur laat topvrouw in spanning wachten na ethische rel
De topvrouw van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) blijft voorlopig nog op haar post zitten. Kristalina Georgieva igt onder het vergrootglas van de Raad van Bestuur van het IMF. Ze wordt ervan verdacht druk te hebben uitgeoefend om China beter te laten presteren in een ranglijst voor landen...
Lees verder

EU wil mogelijk gezamenlijke gasvoorraden aanleggen
Om toekomstige energiecrises te voorkomen, onderzoekt de Europese Commissie de mogelijkheden voor het gezamenlijk aanleggen van gasvoorraden. EU-landen mogen zelf bepalen of ze mee willen doen bij het samen inkopen van gas.
Lees verder

Ministerie wil zich niet bemoeien met inhoud schoolboeken
Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen wil zich niet bemoeien met de inhoud van schoolboeken. Uit onderzoek van NRC blijkt dat uitgeverijen de inhoud soms aanpassen om zo streng religieuze scholen niet voor het hoofd wil stoten.
Lees verder

Oostenrijkse 'wonderboy' Kurz stapt op als regeringsleider
De carrière van 'wonderboy' Sebastian Kurz als regeringsleider in Oostenrijk is van relatief korte duur. Na beschuldigingen van corruptie heeft de partijleider van de Oostenrijkse Volkspartij (ÖVP) zijn aftreden bekendgemaakt, melden Oostenrijkse media.
Lees verder