vrijdag 15 oktober 2021

Belg gaf in eerste helft 2021 online meer uit dan vorig jaar

EMERCE
Belg gaf in eerste helft 2021 online meer uit dan vorig jaar
Tijdens de eerste helft van dit jaar spendeerden Belgen 5,56 miljard euro aan e-commerce. Dat is meer dan dezelfde periode vorig jaar toen er 5,1 miljard euro werd uitgegeven. Dat blijkt uit de Market Monitor van BeCommerce, de Belgische tegenhanger van Thuiswinkel.org.
Lees verder

Martin Stiemer treedt toe tot directie Kaliber
Martin Stiemer is toegetreden tot de directie van creatief bureau Kaliber Interactive. Hij is het derde directielid, naast managing director Nienke van Heusden en oprichter Ronald van Schaik.
Lees verder

TikTok voert strijd tegen haat en pesterijen op
TikTok heeft wereldwijd 81 miljoen video's verwijderd tussen april en juni wegens schending van de servicevoorwaarden. Het gaat om minder dan 1 procent van alle geĆ¼ploade video's op TikTok, zo maakt het platform bekend.
Lees verder

Kledingverhuurplaform CIRCLE CLOSET officieel gelanceerd
CIRCLE CLOSET, het online platform voor het huren en verhuren van designerkleding, is officieel gelanceerd. Met merken als Isabel Marant, Ganni en IRO, richt het platform zich voornamelijk op gelegenheids- en seizoensgebonden designerkleding.
Lees verder

Ecohuisje, platform met duurzame vakantiehuisjes, gelanceerd
Ecohuisje is een nieuw online platform voor duurzame overnachtingen in Nederland of net daarbuiten. Op Ecohuisje.nl worden louter duurzame accommodaties getoond, van tiny house tot luxe villa.
Lees verder

Pim van Boekhold naar DPG Media
Pim van Boehold verlaat GroupM-dochter Greenhouse en stapt over naar DPG Media. Hij gaat daar aan de slag als business development manager Data & Demand voor Nederland en Belgiƫ.
Lees verder

Belgische pvacywaakhond onderzoekt mogelijk beveiligingslek bij CovidScan
De Belgische gegevensbeschermingsautoriteit GBA onderzoekt een mogelijk beveiligingslek bij het valideren en lezen van Covid Safe Tickets via de CovidScan-applicatie. Dat is de Belgische tegenhanger van het coronapaspoort.
Lees verder

Amerika dreigt met honderden boetes voor neprecensies
Zevenhonderd Amerikaanse webwinkels en techbedrijven ontvingen deze week een waarschuwing omdat ze neprecensies uitgeven of gebruiken. Dat mag niet. Wie dat wel blijft doen, loopt kans op een boete veertigduizend euro per overtreding.
Lees verder

Mozilla schakelt VPN dienst in voor Nederland
Mozilla heeft de eigen VPN-dienst ook voor Nederlandse Firefox-gebruikers beschikbaar gemaakt.
Lees verder