vrijdag 29 oktober 2021

13,4 miljoen exemplaren PlayStation 5 verkocht

EMERCE
13,4 miljoen exemplaren PlayStation 5 verkocht
Sony heeft sinds de lancering 13,4 miljoen exemplaren van de PlayStation 5 verkocht. In het afgelopen kwartaal ging het om 3,3 miljoen stuks.
Lees verder

Adform: Belang 3rd party cookies neemt af
Tachtig procent van het Nederlandse internetverkeer bij uitgevers bevat first-party ID's, zo laten cijfers van technologiebedrijf Adform zien. De online reclamemarkt beweegt zich weg van privacyschendende tracker- en cookiepraktijken.
Lees verder

Burgerplatform Zaanstad poogt lokale omroep op radio en tv te houden
Burgerplatform Zaanstad wil voorkomen dat De Orkaan de nieuwe lokale omroep wordt in plaats van RTVI Zaanstreek, aangezien die eerste alleen online is te volgen. Ze heeft een beroep gedaan op het Commissariaat voor de Media.
Lees verder

Shopify over de miljard dollar kwartaalomzet
De kwartaalomzet van e-commerceplatform Shopify gaat voor het eerst over de miljard dollar. Bij zijn klanten kwam 35 procent meer aan betalingen binnen: 42 miljard dollar.
Lees verder

Moederbedrijf Facebook gaat Meta heten
Het moederbedrijf van Facebook gaat Meta heten. Het is een verwijzing naar 'metaverse', de virtuele wereld die topman Mark Zuckerberg voor ogen heeft. De verschillende diensten als WhatsApp en Instagram behouden hun naam.
Lees verder

Beste podcast van het jaar is 'Deventer Mediazaak'
'De Deventer Mediazaak' is vanavond uitgeroepen tot beste podcast van het jaar. Podcastmaker Annegriet Wietsma kreeg de onderscheiding uitgereikt tijdens de finale van de Dutch Podcast Awards van BNR Nieuwsradio.
Lees verder

Apple boekt weer omzetrecord, maar toeleveringsproblemen blijven
Apple boekte in het afgelopen vierde kwartaal van het gebroken boekjaar een omzetrecord van 83,4 miljard dollar, een stijging van 29 procent op jaarbasis. Onder de streep bleef ruim 20 miljard dollar over.
Lees verder

Reclame-inkomsten Amazon groeien 50 procent
Zeven procent van de concernomzet van Amazon is afkomstig uit de exploitatie van reclameruimte. Retailmedia is ondertussen de helft van de grootte van clouddienst AWS, zo laten de kwartaalcijfers zien.
Lees verder

Thrasio, appstore-perikelen en zeventig jaar televisie – Emerce magazine #186 is uit, lees hem gratis
'We bouwen het nieuwe generatie CPG-bedrijf', stelt Georg Hesse, VP UK & DE bij Thrasio, in de nieuwe editie van Emerce magazine. Zijn bedrijf voert de opkomst aan van nieuwerwetse merkhuizen die succesvolle marktplaatsverkopers overnemen, optimaliseren en verder schalen. Over de gevolgen hiervan lees je hier kosteloos in de digitale variant van het blad.
Lees verder