Doorgaan naar hoofdcontent

Zo kan maatwerk in scholing personeelstekort tegengaan

pw.
Zo kan maatwerk in scholing personeelstekort tegengaan
Nu er meer vacatures zijn dan werklozen, vragen veel werkgevers zich af hoe zij de juiste medewerkers kunnen vinden om het personeelstekort op te lossen. Veelal in de zorg en het onderwijs speelt dat probleem. Joris van Apeldoorn en Joni Waagmeester, Adviseurs Leren en Ontwikkelen bij LOI Zakelijk, denken mee in oplossingen. "Kijk vooral naar de mogelijkheden binnen de organisatie."
Lees verder

'Hybride leren goudmijn voor werkgevers'
Hybride leren, een combinatie van online en offline leren, is inmiddels gemeengoed, dus waarom stappen veel organisaties nog niet over op deze vorm? Dat vraagt Annemarie Rebel, directeur-eigenaar van E-learning Training, BV zich af. "Daarmee kun je thuis online kennis opdoen en als je bij elkaar komt de kracht van samen leren en oefenen ervaren."
Lees verder

Tijd-voor-tijdregeling: let op het minimumloon
Je mag overwerk compenseren met een tijd-voor-tijdregeling. Sinds 1 januari 2019 moeten werknemers voor hun gewerkte uren wel minimaal het minimumloon krijgen. Dit betekent dat je het totaal aantal gewerkte uren per loonperiode per werknemer goed moet bijhouden. Wat moet je allemaal in de gaten houden?
Lees verder

EU-richtlijn transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden: dit zijn de hoofdlijnen
De Europese Unie heeft in een richtlijn vastgesteld wat transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden zijn. Lidstaten moeten deze richtlijn voor 1 augustus 2022 omzetten in nationale regelgeving. Vooral voor kwetsbare groepen, zoals payrollers en mensen met een nuluren contract, moeten er meer zekerheden komen. PW. zet de belangrijkste punten uit de richtlijn op een rij.
Lees verder

Thuiswerkbeleid: dit zijn de aandachtspunten
Het verdient altijd aanbeveling om afspraken over thuiswerken vast te leggen in een thuiswerkovereenkomst. Maar wat zijn de aandachtspunten voor thuiswerkbeleid?
Lees verder

Gezondheid en duurzame inzetbaarheid: zo komen ze in het DNA van de organisatie
Een gezonde organisatie is een voorwaarde waar een medewerker op moet kunnen vertrouwen. Maar waarom is dat belangrijk en wie is dan waarvoor verantwoordelijk? Hoe richt je dat dan in? Michael Zant, programmamanager Modern Werkgeverschap bij de gemeente Den Haag, vertelt in deze blog hoe gezondheid en duurzame inzetbaarheid in het DNA van je organisatie komen.
Lees verder

AI belangrijk bij recruitment, maar niet allesbepalend
Je krijgt tegenwoordig de indruk dat binnen no-time het volledige recruitmentproces wordt overgenomen door de computer Artificial Intelligence (AI) maakt het algoritme dusdanig slim, dat de mens het proces eerder verstoort, dan eraan bijdraagt. Maar is dat ook werkelijk het geval?
Lees verder

Boete na inspectie: wie moet dat betalen? [rechtspraak]
Een Indonesisch restaurant in Rotterdam krijgt meerdere bezoekjes van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Daarbij worden flinke overtredingen gevonden en de eigenaar van het restaurant krijgt dan ook hoge boetes opgelegd. Hij ontslaat daarom de kok. Maar kan dat wel?
Lees verder

Wat HR kan leren van beroemheden die een einddoel voor ogen hadden
Auteur en spreker Jacco van den Berg laat zich inspireren door beroemheden die een duidelijk einddoel voor ogen hebben. Aan de hand van aansprekende voorbeelden laat hij zien hoe je als HR-professional (of in je persoonlijke leven) daar je voordeel mee kunt doen. 'Persoonlijke ontwikkeling komt pas echt op gang als je je buiten je conformt-zone beweegt."
Lees verder

Uberchauffeurs vallen onder CAO Taxivervoer
Taxi-app Uber moet zijn chauffeurs in dienst nemen. Ze vallen voortaan onder de cao Taxivervoer, heeft de rechter bepaald in een zaak die was aangespannen door vakbond FNV. Uber wilde dat de chauffeurs zelfstandigen zouden blijven en heeft al laten weten in beroep te gaan tegen de uitspraak.
Lees verder

Buitenlandse werknemers inhuren? Hier moet je als werkgever rekening mee houden
Als een werkgever werknemers van buiten Europa wil inhuren zijn er drie belangrijke zaken op te letten. PW. legt uit waar werkgevers aan moeten denken.
Lees verder

Arbeidsduur aanpassen? De aandachtspunten
Soms wil je als werkgever de arbeidsduur van werknemers wijzigen tijdens drukte of juist bij te weinig werk. Dat kan echter niet zomaar als je andere afspraken over de arbeidsduur hebt gemaakt met werknemers. Waar moet je op letten?
Lees verder