woensdag 29 september 2021

Telenet test draadloos ‘vast internet’ op 60 GHz

EMERCE
Telenet test draadloos 'vast internet' op 60 GHz
Telenet wil samen met drie andere bedrijven volgend experimenteel vast internet tot 1 Gbps draadloos over korte afstanden aanbieden.
Lees verder

Bol.com roept meer digitale bureaus in zijn ecosysteem
Bol.com wil dat meer digitale bureaus zich aansluiten bij zijn partnerprogramma om de tienduizenden verkopers vooruit te helpen.
Lees verder

Dag van de waarheid voor kansspelaanbieders
Het wordt een buitengewoon spannende dag voor 29 Nederlandse en buitenlandse online kansspelaanbieders. Over enkele uren weten zij of ze een vergunning voor de Nederlandse markt krijgen. Per 1 oktober 2021 mag daarmee via internet in Nederland kansspelen worden aangeboden.
Lees verder

Belgische bankapp Cake breidt uit naar Nederland
De Belgische banking app Cake, een bankonafhankelijke app die gebruikers in staat stelt om meerdere rekeningen van verschillende banken te koppelen voor een totaaloverzicht van hun financiën, betreedt de Nederlandse markt.
Lees verder

Amazon toont eerste robotassistent
Amazon heeft een eerste robot voor in huis aangekondigd, die voorlopig nog niet te koop is. Astro is een soort Amazon Echo op wielen. Je kunt ermee videobellen, het weer opvragen of muziek afspelen.
Lees verder

'Nederlandse healthtech-ondernemingen blijven steken in startupfase'
De overgrote meerderheid van de Nederlandse startups in medtech hebben grote moeite om door te groeien. Dit terwijl de COVID-19 pandemie de urgentie van innovatie en snelle adoptie van nieuwe oplossingen duidelijk heeft onderstreept. Dat blijkt uit onderzoek van Techleap.
Lees verder

Ollongren neemt gebruik Facebook door overheid onder de loep
Demissionair minister Ollongren van Binnenlandse Zaken laat onderzoek doen naar het gebruik van Facebook door de Rijksoverheid. Aanleiding is een oproep van de Duitse privacytoezichthouder om Facebook niet meer te gebruiken, tenzij het bedrijf voor het eind van dit jaar zorgt voor betere bescherming van persoonsgegevens zorgt.
Lees verder

ACM legt Samsung boete op van ruim 39 miljoen voor marktmanipulatie televisies
De Autoriteit Consument & Markt (ACM) legt Samsung een boete op van ruim 39 miljoen euro. Samsung heeft vanaf januari 2013 tot en met december 2018 volgens de toezichthouder 'ongeoorloofde invloed' uitgeoefend op de online-verkoopprijzen van televisies van zeven detailhandelaren.
Lees verder

Google vecht Europese miljardenboete voor Android aan
Google gaat naar de Europese rechter omdat het een boete van de Europese Commissie ongedaan wil maken. Europa vindt dat Google zijn marktmacht met Android misbruikte, maar het bedrijf noemt het juist hét voorbeeld van marktwerking omdat het met Apple concurreert.
Lees verder