vrijdag 10 september 2021

Roku betreedt Duitse markt

EMERCE
Roku betreedt Duitse markt
Het Amerikaanse Roku betreedt de Duitse markt. Het gaat de concurrentie aan met en Amazon Fire TV-stick en Google Chromecast, dongels die aan het tv-toestel kunnen worden gekoppeld.
Lees verder

Facebook lanceert zijn eerste slimme bril
Facebook kondigt zijn eerste slimme bril aan die in samenwerking met Ray-Ban is vervaardigd. De Ray-Ban Stories is, zoals de naam al doet vermoeden, vergelijkbaar met de bril van Snapchat, waarmee foto's en video's kunnen worden gemaakt.
Lees verder

ABN: krachtig herstel digitale buitenreclame
De markt voor digitale buitenreclame is bezig aan een sterk herstel. In het tweede kwartaal van 2021 groeide de markt voor digitale buitenreclame met maar liefst 109 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Dat blijkt uit het rapport 'Stand van TMT' van ABN AMRO.
Lees verder

Greenhouse innovatielab naar Denemarken
Acht jaar na oprichting in Nederland rolt Greenhouse GroupM het concept achter zijn innovatielab uit bij het zusterbedrijf in Denemarken.
Lees verder

Amazon presenteert eerste eigen smart tv
Amazon heeft in de VS zijn eerste zelf ontwikkelde smart tv gelanceerd, de Fire TV Omni Series en 4-Series. In 2017 verscheen er ook al eens een 43-inch televisie van Amazon, maar die was nog door derden ontwikkeld.
Lees verder

Intracto Group begint rebranding naar iO
Intracto Group begint het proces van naamsverandering. De nieuwe naam wordt iO, 'infinite opportunities'. De 25 losse bedrijven worden komende twaalf maanden naar buiten toe één bedrijf onder één vlag.
Lees verder

'Kevin Lynch stuurt ontwikkeling Apple Car aan'
Kevin Lynch zou volgens Bloomberg door Apple zijn aangewezen om Project Titan weer vlot te trekken na het vertrek van Doug Field, die terugkeert naar zijn oude werkgever Ford. Onder de naam Project Titan ontwikkelt Apple zijn eerste zelfrijdende auto.
Lees verder

Twitter lanceert praatgroepen
Gebruikers van Twitter kunnen binnenkort in aparte groepen discussiëren over bepaalde onderwerpen. Het platform lanceert Communities.
Lees verder

TMT-sector laat coronacrisis achter zich
Na stagnatie in 2020, heeft de IT-sector in het tweede kwartaal van dit jaar een sterke groei laten zien. Deze groei wordt onder meer gedreven door een versnelde toename van IT-outsourcing en een stijgende vraag naar cloud– en securityoplossingen, zo blijkt uit onderzoek van ABN. Ook komt de vraag naar IT-dienstverlening, na een korte dip in 2020, weer op gang.
Lees verder