donderdag 2 september 2021

Nieuwe Marktplaats-oplichtingstruc: combinatie van identiteitsfraude én phishing

EMERCE
Nieuwe Marktplaats-oplichtingstruc: combinatie van identiteitsfraude én phishing
Het tv-programma Opgelicht! meldt een nieuwe vorm van Marktplaats-oplichting. Dit keer gaat het niet alleen om phishing, maar óók om het bemachtigen van een kopie van het identiteitsbewijs.
Lees verder

'Veertig procent van alle aankopen online in 2026'
Nederlandse consumenten verwachten over vijf jaar een groter deel van hun aankopen online te doen dan vorig jaar. Dat blijkt uit onderzoek van GfK in opdracht van ShoppingTomorrow, onderdeel van Thuiswinkel.org.
Lees verder

Frankrijk en Nederland sluiten eerste Europese quantumsamenwerking
Frankrijk en Nederland gaan de komende jaren intensief samenwerken op het gebied van quantumtechnologie. Dat hebben staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken en Klimaat) en haar Franse collega Cédric O (Digitalisering) bekendgemaakt in Parijs. In Europa is dit de eerste langdurige quantumsamenwerking tussen landen. Frankrijk en Nederland gaan onder andere uitwisselingen opzetten voor studenten, startups coachen, en een gezamenlijke vacaturebank opzetten om talent uit de hele wereld aan te trekken.
Lees verder

Nieuw leiderschap voor RTL Deutschland
Matthias Dang en Stephan Schäfer nemen per 1 september 2021 de leiding van RTL Deutschland over als Co-CEO's.
Lees verder

Boetes voor illegale tewerkstelling in pakketbezorging
Zowel een pakketbedrijf (subcontractor) als één van de vier grote pakketorganisaties heeft een boete gekregen van 288.000 euro van de Inspectie SZW voor overtredingen van de Wet arbeid vreemdelingen in 2019.
Lees verder

Honderd miljoen nieuw werkkapitaal voor CM.com
Het Nederlandse techbedrijf CM.com haalt honderd miljoen euro nieuw werkkapitaal op om zijn groei te versnellen.
Lees verder

KPN over op ultrasnelle XGS-PON techniek
KPN gaat vanaf deze maand zijn glasvezelnetwerk met XGS-PON techniek uitrollen. XGS staat voor tien (X), Gigabit (G) en Symmetrisch (S). Hierdoor zijn nog veel hogere snelheden mogelijk dan met de nu gebruikte GPON-techniek.
Lees verder

Uber Eats naar Hoofddorp
Uber Eats breidt is vanaf vandaag beschikbaar in Hoofddorp en Beverwijk.
Lees verder

Nieuwe aandeelhouder culi-site De Buik
Veenman+ wordt grootaandeelhouder in de uitdijende juli-site De Buik. De site moet in veel meer steden een bepalende gids worden voor lokaal uitgaanspubliek.
Lees verder