zaterdag 11 september 2021

Moderna werkt aan 'booster shot' coronavaccin

Moderna werkt aan 'booster shot' coronavaccin
Ook mensen die geprikt zijn met het coronavaccin van Moderna, ontvangen over een tijdje misschien een extra prik om de bescherming te verbeteren. Het bedrijft werkt aan een derde prik en heeft de eerste onderzoeksresultaten over het effect van zo'n 'booster shot' alvast gedeeld met de Europese...
Lees verder

Vaccinatietwijfelaars niet op tijd overtuigd
De Nederlandse overheid heeft niet op tijd ingezet op het bereiken en overtuigen van mogelijke vaccinatietwijfelaars en -weigeraars. Er is op dit moment daardoor een groep mensen die zich, om verschillende redenen, niet wil laten vaccineren. Dit blijkt uit onderzoek van het LUMC, de Erasmus...
Lees verder

Verhagen (BNL): Niet stoppen met investeren in infrastructuur
We moeten vooral niet stoppen met investeren in onze infrastructuur. Dat stelt Bouwend Nederland in een reactie op het rapport van het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL). Volgens het PBL moeten we vooral investeren in thuiswerken, omdat werknemers ook na de coronacrisis deels thuis zullen...
Lees verder

Hoekstra: voltooid leven is aan kamer, niet aan formatie
Een stemming op het CDA-congres over de kwestie-voltooid leven zal de formatie niet in de weg zitten, denkt CDA-leider Wopke Hoekstra. De christendemocraat vindt namelijk dat dit soort medisch-ethische kwesties aan individuele Tweede Kamerleden moet worden gelaten. "Dit is niks nieuws en het is een...
Lees verder

De Jonge twijfelt over mondkapjesplicht OV
Hugo de Jonge, demissionair coronaminister, ziet grote nadelen aan het afschaffen van de mondkapjesplicht in het OV. Eerder zei Marjan Rintel, topvrouw van NS, tegen BNR dat het huidige mondkapjesbeleid onwerkbaar is.
Lees verder

Kabinet onderzoekt of nachthoreca eerder open kan
Het demissionaire kabinet heeft het OMT verzocht om te onderzoeken wat er vanaf eind deze maand mogelijk is voor de nachthoreca. Dat kan weleens een goed signaal zijn voor horecabazen, want half augustus liet het kabinet nog weten dat de nachthoreca tot 1 november dicht moet blijven.
Lees verder

Rutte wist al lang van baan Cora van Nieuwenhuizen
Premier Mark Rutte wist al weken voor het opstappen van minister Cora van Nieuwenhuizen dat zij een nieuwe baan kreeg als lobbyist. Nu vragen Kamerleden zich af waarom minister van Nieuwshuizen niet per direct weg moest.
Lees verder

Uitbreiden naar 1700 IC-bedden niet haalbaar
Ziekenhuizen zijn niet in staat om bij een nieuwe golf de IC-capaciteit uit te breiden naar 1700 bedden. Door de uitgestelde zorg en een tekort aan personeel zou 1350 bedden het maximum zijn.
Lees verder

Miljardenclaim tegen banken vanwege te veel betaalde rente
ING, ABN AMRO en Rabobank moeten 4,2 tot 16,7 miljard euro terugbetalen aan Nederlandse consumenten die jarenlang te veel aan variabele rente hebben betaald. Doen de banken dat niet, dan zal een rechtszaak volgen.
Lees verder

Wereld herdenkt de aanslagen van 9/11
Wereldwijd herdenken regeringsleiders, politici en vorsten de terroristische aanslagen in de Verenigde Staten op 11 september 2001, vandaag precies 20 jaar geleden.
Lees verder

CDA-leden willen niet in kabinet dat leenstelsel in stand houdt
CDA-leden willen dat partijleider Wopke Hoekstra bij de formatie een breekpunt maakt van het afschaffen van het leenstelsel voor studenten. Ook willen ze dat de leenstelselgeneratie wordt gecompenseerd.
Lees verder

Na corona mogelijk zware griepepidemie deze winter
Ziekenhuizen maken zich zorgen over een griepepidemie deze winter. Door alle coronamaatregelen kon influenza zich het afgelopen jaar nauwelijks verspreiden, waardoor nu veel meer mensen vatbaar zijn voor een zware griep.
Lees verder