dinsdag 14 september 2021

Met game voor buitenspelen verovert Iris de wereld

Met game voor buitenspelen verovert Iris de wereld

Iris Soute van Picoo ontwierp een soort gameconsole die het voor kinderen leuker maakt om buiten te spelen. Vanaf de start wilde ze de buitenlandse markt op. "Onze doelgroep bestaat uit kinderen; die spelen overal ter wereld", legt Iris uit.

Iris Soute promoveerde aan de TU Eindhoven op digitale speltechnologie. De tool die zij ontwierp viel bij kinderen en hun ouders in de smaak. Toch verdween het ontwerp na de promotie, in de kast. Iris dacht: "Weet je wat, ik begin gewoon een eigen bedrijf. Hoe moeilijk kan het zijn?"

Lees verder

"We gebruiken de SOW om de zorg efficiënter te laten samenwerken"

De Subsidieregeling Ondersteuning Wijkverpleging (SOW) biedt kansen voor de zorg. En dat is broodnodig, zegt Mirjam Mijnsbergen, manager specialistische zorg bij Thuiszorg West-Brabant (TWB). "Wij willen ontwikkelen en innoveren en de SOW  is één van de weinige subsidiemogelijkheden die dat ondersteunt."

Lees verder

Virtuele matchmaking Life Sciences & Health

World of Health Care 2021 (WoHC) is het evenement voor de Nederlandse Life Sciences & Health (LSH) ondernemers met internationale ambities. Schrijf u nu in voor dit drie-daagse evenement, 28-30 september 2021. Laat u informeren en inspireren.

Nederland staat wereldwijd bekend om haar gezondheidssysteem en de smart solutions die daarmee te maken hebben. Dit biedt zakelijke kansen voor Nederlandse ondernemers in de LSH-sector, die hun ideeën of producten willen exporteren.

Lees verder

RVO & partners helpen jou je grenzen te verleggen

Ben jij klaar om internationaal zaken te doen? Of heb je vragen over exporteren? Samen met onze partners helpen wij jou graag op weg!

Lees verder

TVL: hoe ver zijn we op 12 september?

In totaal zijn bijna 327.710 TVL-aanvragen gedaan. Wekelijks laten we zien hoeveel we afhandelden en welke bedragen we toekenden. Een gedetailleerd overzicht per TVL-openstelling.

Lees verder