maandag 13 september 2021

Infographic: De wetenschap van analytics

EMERCE
Infographic: De wetenschap van analytics
Marketingmensen verkiezen de creatieve kant van hun geest vaak boven hun analytische kant. Als je een creatief type bent, laat je misschien veel goede informatie (en inkomsten) op tafel liggen. Volgens een studie van NewVantage Partners wordt tot 73 procent van alle gegevens van de onderneming nooit geanalyseerd. Hoog tijd om de wetenschap van analytics te omarmen.
Lees verder

Rechter: Apple moet externe betaalsystemen in App Store toestaan
Apple moet toestaan dat appontwikkelaars hun eigen betaalsystemen kunnen gebruiken in plaats van die van Apple. Dat heeft de rechter in de zaak tussen Apple en Epic Games vrijdag geoordeeld. Daarmee heeft Epic Games een belangrijke overwinning behaald.
Lees verder

Italiaanse Autoriteit Persoonsgegevens wil duidelijkheid over slimme bril Facebook
De Italiaanse Autoriteit Persoonsgegevens wil al gelijk opheldering over de slimme bril die Facebook heeft aangekondigd. Deze zal ook in Italiƫ verkrijgbaar zijn.
Lees verder

Toeristische stedenwensen Nederland totaal veranderd
Het verlanglijstje met stedentrips van Nederlanders is door de coronacrisis totaal op z'n kop gezet. Londen, New York, Praag en Barcelona komen niet eens meer voor in de top tien.
Lees verder

Unilever kiest mediapartners
Unilever, dat vorig jaar 4 miljard uitgaf aan media-uitgaven, gaat de komende jaren vooral met WPP in zee, maar ook Omnicom Media Group, Interpublic en Havas Media krijgen opdrachten. ADK zal Japan afhandelen.
Lees verder

Sprinque haalt €1,7 miljoen op voor klantvriendelijke online B2B-betalingen
Het Nederlandse Sprinque heeft 1,7 miljoen euro opgehaald bij Volta Ventures, Force Over Mass en een 'gerenommeerde groep' angel investors en ondernemers uit de financiƫle sector. Met dat geld wil het bedrijf zijn B2B betaalsysteem verder uitbouwen.
Lees verder

Nieuwe branchevereniging voor goksector
Oud-Tweede Kamerlid van de VVD Helma Lodders uit Zeewolde is voorzitter geworden van de nieuwe organisatie VNLOK, de Vergunde Nederlandse Online Kansspelaanbieders. De organisatie wil online gokken verantwoord introduceren in Nederland. Vanaf 1 oktober kan dat legaal.
Lees verder

Nieuwe NS-app adviseert ook over bus, tram en metro
De mobiele app van de NS vergroot zijn bereik tot buiten het domein van de spoorwegen. Als nieuwigheid gaat hij adviseren over routes met bus, tram en metro naar het volgende treinstation.
Lees verder

Russische telco opent internationaal AI-fonds van 100 miljoen
Een dochterbedrijf van Ruslands grootste telecomaanbieder MTS opent een investeringsfonds voor kunstmatige intelligentie.
Lees verder