maandag 13 september 2021

Hoekstra: twijfel over regeringsdeelname bij CDA weggeëbd

Hoekstra: twijfel over regeringsdeelname bij CDA weggeëbd
De twijfel bij het CDA om weer mee te regeren is een stuk minder geworden. Dat zei partijleider Wopke Hoekstra na afloop van het partijcongres in Den Bosch. Nieuwe verkiezingen zou hij 'een brevet van onvermogen' vinden.
Lees verder

FBI geeft 9/11-documenten vrij
De Amerikaanse politiedienst FBI heeft een eerste document vrijgegeven over de aanslagen van 11 september 2001 in de Verenigde Staten, zo meldt CNN. Volgens de nieuwszender worden naar verwachting nog meer geheime stukken geopenbaard. De Amerikaanse president Joe Biden meldde ruim een week geleden...
Lees verder

Unmute Us-protesten trekken tienduizenden deelnemers
Tienduizenden mensen hebben zaterdag deelgenomen aan Unmute Us-protesten, die in tien steden plaatsvonden. De betogers eisten de onmiddellijke openstelling van Nederlandse evenementen en festivals.
Lees verder

Kamernood treft ook buitenlandse studenten
In Amsterdam wordt zondag gedemonstreerd tegen het woningtekort. Met name buitenlandse studenten in verschillende steden hebben grote moeite om een kamer te vinden. Niet alle gemeenten weten hoeveel studenten op dit moment zonder vaste verblijfplaats studeren.
Lees verder

Franse buitenlandminister: 'Taliban liegen'
De Taliban liegen en Frankrijk zal geen enkele relatie aanknopen met zijn nieuwgevormde regering. Dat zei de Franse minister Jean-Yves Le Drian van Buitenlandse Zaken zaterdagavond voor zijn vertrek naar Qatar waar hij zondag toekomstige evacuaties vanuit Afghanistan bespreekt.
Lees verder

Belangenvereniging wil versoepeling coronaregels crèche
Als een klein kind dat naar de crèche gaat positief test op het coronavirus, zou het niet zo moeten zijn dat automatisch alle andere kinderen van de groep in quarantaine moeten gaan. Dit zegt voorzitter Gjalt Jellesma van de Belangenvereniging van Ouders in de Kinderopvang (BOinK). Jellesma hoopt...
Lees verder

Zeescheepvaart boekt recordwinsten
De wereldwijde scheepvaartindustrie beleeft gouden tijden. Dankzij de stijgende vraag naar goederen in combinatie met de door de pandemie ernstig verstoorde mondiale toeleveringsketens zijn de vrachtprijzen sterk gestegen. Voor vrijwel elk scheepstype voor de zeevaart stijgen de inkomsten sterk. De...
Lees verder

VN mag Iran weer controleren
Het Internationaal Atoomagentschap (IAEA) mag de nucleaire activiteiten van Iran weer monitoren aan de hand van camerabeelden. Dat is het resultaat van gesprekken die de baas van de VN-waakhond in dat land heeft gevoerd.
Lees verder

VK schrapt invoering coronavaccinatiebewijs
De Britse regering zet de invoering van een coronavaccinatiebewijs in Engeland toch niet door. Dat bewijs zou vanaf eind deze maand nodig zijn bij bezoeken aan nachtclubs en andere drukke plekken, maar gezondheidsminister Sajid Javid zegt nu dat het plan is geschrapt.
Lees verder

Vakbond en werkgevers roepen op tot snelle formatie
De politiek in Den Haag moet snel over de inhoud gaan praten om te voorkomen 'dat volgend jaar een verloren jaar wordt'. Die oproep deed FNV-voorzitter Tuur Elzinga zondag in tv-programma Buitenhof samen met Ingrid Thijssen. De voorvrouw van werkgeversorganisatie VNO-NCW denkt dat de politieke...
Lees verder

Woonprotest trekt duizenden demonstranten
In Amsterdam is zondagmiddag het Woonprotest van start gegaan. In het Westerpark verzamelden zich duizenden tegenstanders van het huidige woonbeleid. Om 16:15 uur vertrokken de demonstranten richting de Dam. De directeur van de Woonbond schat het aantal deelnemers op tienduizend.
Lees verder

25 september: einde aan 1,5-meterregel, coronapas in theater en horeca
Vanaf zaterdag 25 september wordt de anderhalve meter-regel afgeschaft. Wel moet op veel meer plekken een coronatoegangsbewijs worden getoond zoals in de horeca, de bioscoop en het theater. Dat bevestigen Haagse bronnen aan BNR nadat het kabinet zondag Catshuisoverleg heeft gevoerd.
Lees verder