donderdag 9 september 2021

Handelsmissie havenontwikkeling Latijns-Amerika – deelname congres AAPA

Handelsmissie havenontwikkeling Latijns-Amerika – deelname congres AAPA

Bent u actief in de maritieme sector en op zoek naar uitdagingen en nieuwe zakelijke netwerken in Latijns-Amerika? Neem dan deel aan de fysieke handelsmissie Havenontwikkeling Latijns-Amerika in Cartagena, Colombia. De missie wordt georganiseerd tijdens de Latijns-Amerikaanse conferentie American Association of Port Authorities (AAPA), van 29 november tot en met 1 december. Deelname aan de conferentie is inbegrepen.

Thecla Bodewes is missieleider. Zij is CEO van Thecla Bodewes Shipyards en het boegbeeld van de Topsector Water en Maritiem.

Lees verder

Informatiebijeenkomst subsidieregeling cyberweerbaarheid 2021 (15 september)

Heeft u ideeën of plannen om te werken aan de cyberweerbaarheid van ondernemend Nederland, en zijn deze plannen gericht op de niet-vitale sectoren? Meld u dan aan voor deze online informatiebijeenkomst over de subsidieregeling cyberweerbaarheid.

De regeling biedt cyberweerbaarheidsnetwerken de mogelijkheid om aan de slag te gaan met het weerbaar maken van ondernemingen tegen digitale bedreigingen.

Lees verder

Nederlands Paviljoen tijdens Nordic EV Summit

Wilt u uw internationale netwerk in elektrisch vervoer (EV) uitbreiden? Of zoekt u zakelijke contacten in het buitenland? Kom dan naar de Nordic EV Summit nabij Oslo, Noorwegen.

Op dit congres komen internationale, nationale en lokale beleidsmakers bijeen, vertegenwoordigers van de EV-industrie, relevante wetenschappelijke instituten en ook gebruikersgroepen.

Het programma biedt de aanwezigen bovendien presentaties over de laatste ontwikkelingen op dit onderwerp en biedt de gelegenheid om contact te leggen met beleidsmakers en potentiële zakelijke partners.

Lees verder

Schoon koken in Cambodja

Kunnen huishoudens schoner gaan koken in Cambodja? Wel als het aan non-profit organisatie SNV Netherlands Development Organisation ligt. Met hun Smoke Free Villages-aanpak promoten ze niet alleen alternatieven voor koken op hout, maar zorgen ze voor een blijvende gedragsverandering onder de bevolking. Ze doen dat als onderdeel van het Energising Development programma.

Bijna 80% van de 3 miljoen plattelandshuishoudens in Cambodja kookt traditioneel op hout. Dat is niet alleen een enorme aanslag op de natuur, maar ook op de gezondheid van vooral vrouwen en kinderen.

Lees verder

TVL: hoe ver zijn we op 5 september?

In totaal zijn bijna 322.850 TVL-aanvragen gedaan. Wekelijks laten we zien hoeveel we afhandelden en welke bedragen we toekenden. Een gedetailleerd overzicht per TVL-openstelling.

Lees verder